Euro, bal

Balos nő osztotta ki szemtől szembe az MSZP-s és DK-s politikusokat

2019. április 13. 20:26
„Az itteni, magukat szociáldemokratának eladó kollégák szétverték a szakszervezeteket, érdekérvényesítő tanácsokat, gyakorlatilag leszerelték a magyar gazdaságot a rendszerváltozáskor!” A közönség soraiból felszólaló, az addig beszélő politikusat kiosztó hölgy szövege volt a legizgalmasabb az MSZP-s, DK-s és nyugati baloldali politikusokat felvonultató péntek esti baloldali szeánszon. Tudósításunk Dobrev, Szanyi, Ujhelyi és a többiek felszólalásairól.

Az Ötkertben tartotta közös EP-választási kampányrendezvényét az MSZP és  a DK péntek este. Felvezetésként Ujhelyi István szocialista EP-képviselő köszöntötte a megjelenteket.

A politikus szerint az EP választás tétje, hogy

Magyarországnak döntenie kell, hogy Európában vagy „Orbánisztánban” akar-e élni.

„Mi azért küzdünk, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon, az Európai Unió boldogabb legyen! Szociális Európát követelünk, mert csak akkor lesz az európai térség boldog, ha annak minden egyes tagállamában, minden egyes polgára ugyanazokat a szociális vívmányokat, ugyanazt a jólétet és ugyanazt a biztonságot érdemli ki!” – fogalmazott.

Molnár Csaba, a DK EP-képviselője szerint ma már természetes és jó is, hogy a fiatalok szabadon mozoghatnak, dolgozhatnak, tanulhatnak Európában; de probléma az, ha nem akarnak hazajönni, „mert az a levegő, amit itthon szívnak” az számukra nem elfogadható. Szerinte az európai baloldal feladata, hogy megmutassa a kivándorolt fiataloknak: van lehetőség itthon boldogulni.

Magyarországon szerinte a baloldal és a jobboldal mint Európa „építői” és Európa „rombolói” állnak szemben egymással, Magyarországon csak ők, a balliberális oldal Európa barátai és építői.

Reményét fejezte ki, hogy a jövőben létrejön az Európai Egyesült Államok.

A populistákkal szemben bátorságra van szükség

Utánuk Udo Bullmann, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője következett, aki elmondta, tudja, hogy nem könnyű most az embereknek Magyarországon demokratának lenni. Bátorságra buzdított mindenkit, mert szerinte ha félnek, akkor a populisták győznek.

Szerinte az európai regionális alapokból a családoknak és nem oligarcháknak, „Orbán barátainak” kell forrásokat juttatni. Szerinte a korrupciós ügyek feltárásához egy erős OLAF-ra, erős európai intézményekre, például Európai Ügyészségre van szükség.  „Nem fogtok elmenekülni a számonkérés elől” – üzente Orbán Viktornak.

Egyenlő jogokat minden európai polgárnak

Tóth Bertalan az MSZP elnöke szerint a magyar kormány a népakarattal szemben politizál, mert a magyar emberek az Európai Unióban szeretnének maradni és nem a nemzetállamok erősítésében, hanem a mélyebb integrációban hisznek.

Szerinte

Orbán Viktor és kormánya minél kevesebb közös uniós szabályt szeretne,

mert akkor minél kevesebbet kell betartaniuk.

Az európai szocialisták fő programpontjaként a szociális Európa projektjét nevezte meg, amelynek célja, hogy az európai emberek egyenlő joguk legyen hozzáférni a javakhoz. Egységes minimálbért nyugdíjakat és családi ellátást szeretnének – tette hozzá.

El lehet érni, hogy minden dolgozó embernek ugyanolyan jogai legyenek, hogy a szocialisták biztosítsák az európai és a magyar emberek létbiztonságát – mondta. Ő is kiemelte a környezetvédelem fontosságát, amely szerinte már szociális kérdés, és egységes európai fellépést sürgetett.

Úgy fogalmazott: „Az elkövetkező öt év sorsfordító lesz Európa történetében… nekünk baloldaliaknak küzdenünk kell Orbán és populista szélsőjobboldali barátai ellen, mert ők csak a saját hatalmi érdekeiket nézik és nem az emberek sorsát. A mi feladatunk, hogy ezt képviseljük.”

Van egy álmuk

„Nekünk és még sok százmillió embernek szerte Európában van egy álmunk” kezdte – Dobrev Klára, a DK EP listájának vezetője így kezdte felszólalását. Egy olyan Európát szeretnének, amelyben mindenki jólétben élhet, nincsenek első és másodrendű polgárok; és amely felveszi a versenyt az Egyesült Államokkal és Kínával, amely innováció és a technikai fejlesztések motorja – közölte.

Egy olyan Európát szeretnének, amely megvédi a polgárait nem csak a külső ellenségtől – legyen az a terrorizmus, vagy az „interneten bóklászó orosz ügynökök” – de a belső ellenségtől, saját diktátoraival szemben is, ha azok ellenségesek velük. „Nekünk, európaiaknak évek óta van tervünk, amely mindezeket elősegítheti. Ez az Európai Egyesült Államok terve” – jelentette ki.

Dobrev úgy vélte, sokan szeretnék ezt, de félnek kimondani, mert félnek az elnyomó diktatórikus hatalomtól. „Én nem félek tőle, és a DK sem fél! … Az európai demokraták feladata, hogy elmondják az embereknek, hogy ne féljenek!” -fogalmazott. Egy erősebb Európával Magyarország is erősebb lesz! – hangsúlyozta.

Azoknak, akik a szuverenitásukat féltik, azt mondaná, ha bezárkózunk az országunkba, ha nem kérünk senkiből, akkor

egy idő után esélyünk sem lesz beleszólni a jövőnket meghatározó fontos kérdésekbe

– jegyezte meg.

Dobrev Klára szerint Orbán, Salvini, Kaczynski és a hozzájuk hasonló populisták hazudnak, pontosan tudják, hogy a mai világban egyetlen ország sem, még a nagyon erős gazdasággal rendelkező Németország sem tudja egyedül megoldani az előttünk álló kihívásokat.

Kihívásként említette a klímaváltozást, a multicnacionális vállalatok túlzott befolyását, a terrorizmust, és a növekvő társadalmi különbségeket.

Ezekre a kihívásokra csak együtt közösen vagyunk képesek választ adni – mondta. Szerinte ezért van szükség az Európai Egyesült Államokra, olyan közösségre, amely képes a közös határvédelemre, a multicégek gazdasági érdekeivel szemben az európai polgárok érdekeit képviselni, és a szociális problémák megoldására.

Némi közjáték

Ezután a nyilvános vitaként meghirdetett programpont következett, amelynek részeként a vendégek kérdezhettek Andor Lászlótól, a volt szociális ügyekért felelős uniós biztostól, Horváth Jácinttól és Tüttő Katától, a Régiók Bizottságának tagjaitól, Maria Skórától, a Párbeszéd Európáról projektmenedzserétől és José Antonio Moreno Díaztól, az unió gazdasági és szociális bizottsága munkacsoportjának tagjától.

Az inkább bennfentes alákérdezésekre alapozott kampánybeszédek sorozatának tűnő, egyre unalmasabbá váló „vita” ívét egyetlen hozzászólónak sikerült megtörnie, rövid időre izgalmassá téve az estét. A mikrofont Fürst Izabella, a Schmuck Andor vezette szociáldemokrata párt volt főpolgármester-jelöltje, „korrupcióellenes aktivista” kapta meg, aki láthatóan nagyon készült a hozzászólásra.

Érzelmekkel telített hangvételű beszédében

keményen ostorozni kezdte a jelenlegi baloldalt,

fejükre olvasva a szerinte az elmúlt évtizedekben elkövetett bűneiket. Szerinte Kéthly Anna volt az utolsó gerinces magyar szociáldemokrata politikusnő és a ’48 óta nem volt Magyarországon tisztességes szociáldemokrata politika.

„Az itteni, magukat szociáldemokratának eladó kollégák szétverték a szakszervezeteket, érdekérvényesítő tanácsokat, gyakorlatilag leszerelték a magyar gazdaságot a rendszerváltozáskor” – fogalmazott a felszólaló nő.

A közönségből méltatlankodó hangok hallatszottak, néhányan hangosan be is szóltak, hiányolva a hozzászóló kérdését. Végül rövidre zárta mondandóját azzal, hogy a teljes politikai elit felelős azért, hogy „a Fidesz kétharmaddal elcsalta a választást”

Úgy vélte, az MSZP Karácsony Gergely és a Párbeszéd nélkül kiesett volna a parlamentből, és ha az EP választáson kudarcot vall a magyar baloldal, akkor az ellenzék nem fogja tudni az önkormányzatokat visszaszerezni és „Orbán rendszere legalább húsz évre berendezkedik, és tényleg kivezetik Magyarországot az Európai Unióból”.

A rögtönzött vádbeszédre reagálva az osztrák szociáldemokraták fiatal politikusa kért szót, és 

hazugságnak nevezte, s a magyar és európai balodaliak nevében is visszautasította a vádakat,

mondván mindannyian tagjai a szakszervezeteknek, „nem ők építették le a szakszervezeteket és a szociális államokat”, és a mai napig küzdenek a munkavállalók, a dolgozók jogaiért.

Ezután kissé szürreális - az óvodai veszekedéseket eszembe juttató - „Nemigaz! De igaz! De nem! De de!” -típusú adok-kapok alakult ki, amit végül „ezért gyűltünk itt össze, nem?” - kérdéssel a műsorvezető szakított félbe.

 „Juj, juj, juj, juj, juj, juj!” – vette át a szót közjáték után Szanyi Tibor, aki próbálta lehűteni a kedélyeket, de érdemi reakció helyett csak annyit tett hozzá: „Tegyünk rendbe egy dolgot: Kéthly Anna nem az utolsó, hanem a legelső szociáldemokraták egyike volt. A másik pedig – és itt érzem a férfi felelősségét is – egy férfi álljon fel, és mondja azt, hogy tele vagyunk jobbnál-jobb szociáldemokrata nőkkel ebben az országban!”

Példaként említette Gurmai Zitát,

az európai baloldali nőmozgalom elnökét.

Ezt követően Oláh Lajos, a DK politikusa két fiatal szociáldemokrata politikusnak adta át az SNB díjait.

Szorosabb egység

A rendezvény zárásaként Szanyi Tibor, (interjúnk a szocialista politikussal itt olvasható) „a piros az új zöld” frázissal vezette fel a szocialisták környezetvédelemről szóló programpontját.

Szerinte a baloldalnak két nagy feladata a van: A természettel, a környezetünkkel vállalt szolidaritás és a technikai fejlődés eredményeként fejlődő nagyvárosokkal szemben, a leszakadó kistérségekkel való szolidaritás.

A szocialista mozgalmak feladataként említette még az európai szintű intézményépítést, konkrétan az Európai Ifjúsági Alap mintájára tervezett gyermekvédelmi- és lakhatási alapok létrehozását.

Zárásként kiemelte, az Európai Unió alapokmányának első mondatát kell irányadónak tekinteniük: „Legyen minél szorosabb egység”.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Tegyünk rendbe egy dolgot: Kéthly Anna nem az utolsó, hanem a legelső szociáldemokraták egyike volt. "

Szanyi Kapitány már megint hülye. Vagy csak "szimplán" tudatosan hazudik.

Amit a pártod, az ún. Jobbik ("a Mozgalom", LOL) MEGSZAVAZOTT. Az MSZP-vel együtt.

"Szerinte az európai baloldal feladata, hogy megmutassa a kivándorolt fiataloknak: van lehetőség itthon boldogulni."

Aha. Ezt jól megmutattátok 2010-ig! Rögtön el is kezdtek tömegesen kimenni, ahogy feloldották a nyugati országok a munkavállalást korlátozó szabályokat, ami egybeesett 2010-el, az Orbán kormány megalakulásával. És persze volt is képe Gyurcsánynak azt mondani, hogy Orbán elől menekülnek az emberek. Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy akkorra romhalmazzá változtatták (ők) az ország gazdaságát! Nem véletlenül buktak akkorát, hogy Orbánék kétharmaddal győztek.
Most meg itt képesek szentképeket festeni magukról, és az ország megmentőinek hazudni magukat. Szégyen bagázs.

Csak egy kávét...

Hiába színezgeted, tudják jól az emeszpések, hogy nyakig vannak a pácban! Annyira azért látják a saját helyzetüket, sőt el is szólják magukat időnként.

Vidámitó, hogy nem voltak sokan és maguknak beszéltek.

Ha tanulmányozod a választási törvényt, megtudod.

Apropó! Rád mint Jobbikosra, már ennyire hatott a dékás szövetség, hogy Sorost vetted szárnyaid alá? Érdekes.

Így milyen jövőt?

„Szanyi Tibor, aki próbálta lehűteni a kedélyeket, de érdemi reakció helyett csak annyit tett hozzá: „Tegyünk rendbe egy dolgot: Kéthly Anna nem az utolsó, hanem a legelső szociáldemokraták egyike volt. A másik pedig – és itt érzem a férfi felelősségét is – egy férfi álljon fel, és mondja azt, hogy tele vagyunk jobbnál-jobb szociáldemokrata nőkkel ebben az országban!”
Példaként említette Gurmai Zitát,
az európai baloldali nőmozgalom elnökét.”

Gurmai Zita olyan messze van Kéthly Annától, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ha hasonlatot akarunk keresni Gurmaihoz, akkor Marosán Györgyben, Szakasits Árpádban, Kapolyi Lászlóban találjuk meg.

A birodalom árnyéban

"2017-ben egy éjszaka 553 742 ember szenvedett hajléktalanságot az Egyesült Államokban. Körülbelül kétharmada (65%) tartózkodott sürgősségi menedékházakban vagy átmeneti lakhatási programokban, és körülbelül egyharmada (35%) nem védett helyeken volt."
https://www.hudexchange.info/r..

Ha csak annyit mondanának, hogy:

1. A migráci tényleg fontos az embereknek, egyetértünk a fidesszel.

2. A termékenységi ráta tényleg fontos az embereknek, egyet értünk a fidesszel.

Nos, akkor 4-8 %-ponttal kapnának többet. De nem és nem..., mert O1G.

Ez lenne az Európai Egyesült Államok?

Tombol a korrupció Brüsszelben: Verhofstadt eurómilliókért lobbizott kétes cégeknek
https://www.origo.hu/nagyvilag..

Válaszok:
Berecskereki | 2019. április 14. 9:20

"Mik azok a Paradise-iratok, és miért jelentősek?

Egy hatalmas, 13 millió dokumentumból álló adatbázis, 1950 és 2016 közötti iratokkal. Feltárt 350 millió eurónyi (körülbelül 108 milliárd forint), karibi- illetve csendes-óceáni szigeteki adóparadicsomokban elrejtett pénzeket. Ebből Gabriel Zucman francia közgazdász szerint 120 milliárd euró az Európai Unió “vesztesége”.

Mire lenne elég ez a pénz?

Zucman számítása szerint a “szupergazdagok” 7,9 billió eurót tartanak adóparadicsomokban. Ennyi pénzből 61 éven át lehetne enni adni a bolygón élő összes éhezőnek. Vagy a Föld minden lakója kaphatna ezer euró ( 310 ezer forint) készpénzt. Vagy oktatást lehetne biztosítani belőle azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs rá lehetőségük, négy és fél éven át.

Az információk túlnyomórészt az Applebyhoz tartózó adatbázisból származnak. Ez a cég az egyik legfontosabb az offshore gazdasági területen.

Ki áll a nyomozás mögött?

Az iratok egy évig tartó elemzését az International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) nevű tényfeltáró újságírószervezet koordinálta. Világszerte 96 szerkesztőség vett részt a munkában, csaknem 400 újságíróval, köztük magyarokkal is. Olyan lapok újságíró dolgoztak az iratokon, mint a The New York Times, a the Guardian, a Le Monde és a Süddeutsche Zeitung.

A szervezet létrehozott egy nyilvános adatbázist, melyben a korábban megjelent Panama iratokból származó adatokat összevonták a frissen nyilvánosságra hozott Paradise-iratokban szereplőkkel. Az oldalon ország, személy és cégnév szerint is lehet keresni."
https://hu.euronews.com/2017/1..

"2014-es önkormáynzti választáson a A Fidesz Budapesten segítséget nyújtoz a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának ahhoz, hogy összegyűljön a főpolgármester-jelöltjük indulásához szükséges ötezer ajánlás."

Na ja!
A hiteles Népszabadság szerint, a meg nem nevezett informátorra támaszkodva. Vajon ki lehetett ez az informátor? Netán valamelyik baloldali vezető?
http://nol.hu/belfold/a-korman..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés