Piszkos játszma

2019. április 11. 12:58

Kottász Zoltán
Magyar Nemzet

Ma a Moszkvától való rettegés lett a legfőbb hívószó a nyugati demokráciákban.

„Az oroszok már a spájzban vannak, már a titkosszolgálatokba is beférkőztek – ez foglalkoztatja manapság Európa nyugati–északi felét, miközben a keleti–déli fele a bevándorlás fenyegető jelenségére hívja fel a figyelmet a másfél hónap múlva tartandó európai parlamenti választások előtt. A kampány hevében persze szeretnek a politikusok túlozni, de afelől nem lehet kétségünk, hogy az Európai Unióban meglévő nyugat–keleti szakadék egyre mélyebb.

A transzatlanti szövetséget bomlasztó állítólagos orosz befolyás régóta napirenden van, a Krím félsziget elfoglalásakor még népszerűbb téma lett, Donald Trump elnökségének kezdetétől egészen mostanáig – a Mueller-vizsgálat lezárásáig – pedig ez a kérdés uralta az amerikai politikai közbeszédet. Bár a vizsgálat megállapította, hogy Trump nem játszott össze az oroszokkal a választások megnyerése érdekében, ez mit sem változtat azon a tényen, hogy ma a Moszkvától való rettegés lett a legfőbb hívószó a nyugati demokráciákban.

A hollandok a legutóbbi parlamenti választásuk alkalmával kézzel számolták össze az urnákból kiszedett szavazólapokat, hogy a kibertámadásra szakosodott orosz labor munkatársai még véletlenül se törjék fel a választási bizottság számítógépeit. A napokban pedig nem először érte az a vád a bécsi kormányban a titkosszolgálatokat felügyelő Szabadságpárt politikusait, hogy összejátszanak Putyinnal, vagyis a nyugat-európai országok biztonsági szervei közötti adatcsere nincs többé biztonságban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/146566

Ajánljuk még a témában