A baloldali ideológia totális csődöt mondott

2019. március 26. 09:34

Nem szabadna megengedniük, hogy az európai társadalmakat, és így a civilizációt veszélybe sodorják. Interjú.

2019. március 26. 09:34
Paolo Eneas
Origo

„Mit tanácsolna az európai vezetőknek, hogy a mostaninál sikeresebben kezeljék a tömeges illegális bevándorlást?

Nem szabadna megengedniük, hogy az európai társadalmakat, és így a civilizációt veszélybe sodorják. Az emberek egy jelentős része látja, hogy a tömeges illegális migráció, a különféle társadalmak átalakítása egyértelműen a nyugati civilizáció végét jelentheti. Ennek oka, hogy nagyon különböző az őshonos európaiak kultúrája és a beérkezők identitása. Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy az Európába érkezők jelentős része muszlim, míg a kontinensen a keresztény-zsidó kultúra a meghatározó. A kettő egymás mellett élése pedig rengeteg konfliktust generálhat. 
A tömeges bevándorlás hívei azt hirdetik, hogy a multikulturalizmus révén a korábban említett problémák feloldhatóak, azonban a gyakorlat bebizonyította, hogy a multikulturalizmus nem képes teljes körű megoldást nyújtani. 
Jó példa erre Anglia, ahol volt arra példa, hogy a saria és a helyi jog ütközése olyan konfliktust generált, amit nem sikerült meghaladnia a helyi közösségnek, mivel a két jogrendszer gyakorlatilag egymás mellett él.

Brazília hogyan próbálja kezelni a venezuelai migrációs válságot?

Nagyon nagy a különbség a venezuelai és az európai helyzet között. Latin-Amerikában egyértelműen menekültekről beszélhetünk, mivel a venezuelai rezsim teljesen élhetetlenné vált, az emberek közvetlen élete van veszélyben. Ezzel szemben az európai migrációs krízisben nem olyan személyek jelentek meg, akiknek az élete közvetlen veszélyben lenne. Itt mindenképpen gazdasági migránsokról beszélünk. Az nem lehet kérdés, hogy a bajban lévőknek segítünk, de ez nem jelenti azt, hogy a határaink védelmét és a biztonságunkat feladjuk. Érdekes, hogy a Közel-Keletről érkezettek jelentős része fiatal, katonakorban lévő férfi volt, csak elvétve lehetett látni gyerekeket, nőket és időseket.”

Paolo Eneas, Jair Bolsonaro brazil elnök politikai tanácsadója.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. március 27. 03:05
"Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy az Európába érkezők jelentős része muszlim, míg a kontinensen a keresztény-zsidó kultúra a meghatározó. A kettő egymás mellett élése pedig rengeteg konfliktust generálhat. " Három lesz az a kettő. A keresztény annyira zsidó, amennyire muzulmán és viszont minden relációban.
annamanna
2019. március 26. 12:39
Ezt a részét nem szemlézték, pedig érdekes: "Több embert gyilkolnak meg Brazíliában egy évben, mint ahányan egy hagyományos háborúban életüket vesztik. Tavaly 60 ezer embert gyilkoltak meg az országban, ami egyébként több, mint amennyien a szíriai polgárháborúban életüket vesztették."
aleb19
2019. március 26. 11:05
A baloldali ideológia totális csődöt mondott ------------------------------------------------------------------------------------ nem...csak nehany balos libsi barom eladta a partjat a multiknak
Mich
2019. március 26. 11:03
"Nem szabadna megengedniük, hogy az európai társadalmakat, és így a civilizációt veszélybe sodorják." EZ a legfontosabb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik