Keresztényvédők

2019. március 26. 09:57

Dől a baráti felekezetekhez a költségvetési támogatás, a renitenskedők pórul járnak.

2019. március 26. 09:57
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszava

Idézhetjük akár Gábor György vallásfilozófust is, aki szerint a kormány elvileg nem tehetné meg, hogy preferálja valamelyik vallási irányzatot: az államnak minden üldözöttet kötelessége segíteni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a hatalom az itthoni keresztények között is különbséget tesz, akkor még nehezebb erkölcsi talapzatot ácsolni a kormány keresztényvédő buzgalmának.

A különbségtétel ugyanis a politikai lojalitáson alapszik. A baráti felekezetekhez dől a költségvetési támogatás. A renitenskedők viszont pórul járnak. Iványi Gáborék egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség hosszú évek óta jogfosztott állapotban kénytelen működni.

A Népszava adatigénylése és kormányrendeletek alapján a kabinet eddig mintegy 5 milliárdot költött az üldözött keresztények (távoli) védelmére. A külügyér Szijjártó Péter korábban bedobta, hogy a vallásuk miatt világszerte meggyilkoltak négyötöde keresztény. Olyan statisztikát, amely alátámasztaná állítását, nem sikerült találnunk. Az üldöztetésnek ráadásul sokféle formája létezik. A nemzetközileg elfogadott definíció szerint »minden olyasmi üldözésnek számít, ami miatt az emberek félnek láthatóan megélni hitüket«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. március 27. 13:23
AZ EGRI TEOLÓGIÁN IS(!!!) VÉGEZTEM ÉS KORÁBBAN A BUDAPESTI MŰSZAKI EGYETEM VILLAMOSMÉRNÖKI KARÁN. ÚGYHOGY ÉN NAGYON PONTOSAN ÉS HITELESEN TUDOM-ISMEREM A FENTIEKKEL KAPCSOLATOS "HELYZETET".
még fokozza
2019. március 26. 21:47
Ezt nem tiltja valamelyik Alkotmány?
Pelso j.
2019. március 26. 20:43
Mit nem ért a szerző a faék egyszerűségű képleten? Aki jól nyal, s támogatja a hatalmi ideológiát (üzletmenetet) és aktuálpolitikát, annak megy pénz, slussz.
balbako_
2019. március 26. 18:25
Iványi egy szektát képvisel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik