A rajongó, aki nélkülözhetetlen

2019. március 25. 11:08

Haraszti Gyula
Magyar Nemzet
Mint kiderült, akadnak Che Gue­vara-rajongók az MSZP holdudvarában is, például Szeredi Péter, a Medgyessy–Gyurcsány-kormányok üdvöskéje, bár ezt az urat inkább táskahordozónak nevezhetnénk, ha jobban belegondolunk az elmúlt években végzett tevékenységébe.

„Az ötvenes évek végén többek között egy gerillavezér irányításával vették át Kubában a kommunisták a hatalmat. Ebből a banditából a sztálinisták győzelme után a havannai börtönerőd parancsnoka lett, ahol egyes becslések szerint több ezer ember elítélését és kivégzését irányította. Ő volt a kubai munkatáborok szellemi atyja és gyakorlati megalapítója is. A táborba kezdetben a kommunista rendszerrel együttműködésre nem hajlandó vállalatvezetőket deportálták, de később ide hurcolták azokat is, akiket a rendszer ellenségeinek kiáltottak ki, meg például a homoszexuálisokat is.

Ennek a »forradalmárnak«, Che Guevarának nagy rajongói vannak ma is, főleg a szélsőbalosok körében. Mint kiderült, akadnak Che Gue­vara-rajongók az MSZP holdudvarában is, például Szeredi Péter, a Medgyessy–Gyurcsány-kormányok üdvöskéje, bár ezt az urat inkább táskahordozónak nevezhetnénk, ha jobban belegondolunk az elmúlt években végzett tevékenységébe. Szeredi amellett, hogy odavan Che Gue­varáért – és ahogyan azt a Borsnak elmondta, a barátai, munkatársai külföldről mindig hoztak neki valamit, ami a forradalmárról szól –, valahogy mindig odakeveredik a hatalom és a pénz közelébe, ha a szocialistáknak szüksége van rá.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért az utóbbi választási eredmények alapján eléggé nélkülözhetőnek tűnnek ezek a rajongó "urak".

Nem kell messzebb menni, Tordai Bence is ott volt a SZÍNPADON és BESZÉDET IS MONDOTT egy elyen igazi komcsi rendezvényen (vörös zászlók, Che Guevara, internacionálé stb.).

Kb. 11%-on.
Az ún. Jobbik kb. 14%-on. Az MSZP testvérpártja, a DK kb. 6%-on. Az LMP kb. 5 %-on. Mit akarsz ezzel?

Ti buzdítatok folyamatosan az MSZP/DK-meghajtású összellenzékre való szavazás mellett...

Ez teljes népességbeli adat, nagyjából szinkronban van az általam írt - választás eredményét leginkább modellező - adatokhoz.

Még mindig úgy csinálsz, mint aki nem érti? Az ellenzék masodik legerősebb pártjáról, testvérpártjával együtt pedig az ellenzék vezető erejéről beszélünk. Ha holnap bukik az Orbán-kormány (a vágyaitok szerint, ugyebár), akkor definíció szerint EZEK kerülnek megint kormányra. Elég nehéz lenne a kritizálás relevanciáját vitatni.

Azt majd elolvassuk a ti médiátokban. Egyik oldal médiája sem ír a saját oldala disznóságairól, sajnos.
Ez van.

Hülyék mindenütt vannak.
Lásd fentebb.

Dehogynem lehet, maga is olvasott a fideszes bunkóról, nem?
A Mandi pl. a tegnapi focimeccsről sem tudósít, holott sokakat érdekelt (engem nem).

Che volt az első, aki az EU értékeire hivatkozott, ezért kedves a baloldalnak:

“A gyűlölet része a harcnak. Az ellenség kitartó gyűlölete repít minket túl az ember természetes korlátain és formál bennünket hatásos, választékos, erőszakos és hidegvérű gyilkoló-gépekké. Katonáinknak ilyenekké kell válniuk, mert a gyűlölet nélküli emberek nem győzhetik le a brutális ellenséget.”- fogalmazta Ernesto “Che” Guevara ezen anti-krisztusi üzenetét 1967-ben, a Trikontinentális Szolidaritási Szervezet Kubában tartott konferenciájára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés