Minket nem lehet jegelni

2019. március 22. 11:10

Surján László
Magyar Nemzet

Az elemzők a döntést Orbán Viktor győzelmeként értékelik. Igazuk van. A hírek szerint a Fidesz kompromisszumos javaslata 190:3 arányban ment át. Pedig a liberális média nem ezt várta.

„Az elemzők a döntést Orbán Viktor győzelmeként értékelik. Igazuk van. A hírek szerint a Fidesz kompromisszumos javaslata 190:3 arányban ment át. Pedig a liberális média nem ezt várta. A Financial Times vezércikke megfogalmazta az utasítást: »Ha Manfred Weber megpróbálja bent tartani a Fideszt, vagy csak egy felfüggesztést javasol, akkor új budapesti visszaélések túszává válhat, neki viszont vezetői képességeket és a demokratikus értékek iránti elkötelezettséget kell mutatnia, mert ezek az Európai Bizottság elnöki szerepének alapvető szükségletei.«

Ezért fogalmazott Weber úgy, hogy a Fidesz kizárása nem került le a napirendről. Ezt pedig érdemes a magyar választóknak tudatosítaniuk magukban. Ha jegelik is az Orbán Viktor elleni támadást, azt részben taktikai megfontolásból teszik. A fagyasztás hatására el ne múljon az a »csak azért is« hangulat, ami a máskor otthon maradókat most májusban elvinné az urnákhoz! A kormány támogatóinak több komoly okuk van arra, hogy le is adják a szavazatukat, sőt mindenkit buzdítsanak a részvételre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145305

Ajánljuk még a témában