Késsel fenyegette meg a gyerekeket, majd felgyújtotta az iskolabuszt a szenegáli sofőr Milánó mellett

2019. március 22. 11:00

Az incidens során senki sem sérült meg. A szenegáli sofőr 2004-ben kapta az olasz állampolgárságot.

2019. március 22. 11:00

Szerdán őrizetbe vették azt az olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőrt a Milánó melletti San Donato Milanese településen, aki kedden felgyújtott egy 51 gyereket szállító iskolabuszt.

A 47 éves buszsofőr, aki 2004-ben kapott olasz állampolgárságot, éppen egy kirándulás után vitte haza a gyerekeket, útközben azonban úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és Milánó felé veszi az irányt. A férfi késsel fenyegette meg a gyerekeket és bejelentette, hogy meg akarja ölni magát, hogy „gátat szabjon a Földközi-tenger halálozásainak”.

Az egyik gyereknek eközben sikerült felhívnia a szüleit, akik szóltak a hatóságoknak, így a buszt hamar sikerült megállítani egy útzár segítségével. Az ámokfutásnak ugyanakkor még nem volt vége, a sofőr benzint locsolt szét a buszban, és meg is gyújtotta azt, de a rendőrök a hátsó ajtót és az ablakokat betörve mindenkit ki tudtak menekíteni a járműről.

Az incidens során senki sem sérült meg komolyabban, de tizennégy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A 47 éves, Ousseynou Sy névre hallgató sofőrről kiderült, hogy szexuális erőszak és ittas vezetés miatt már ismert volt a hatóságok előtt, kihallgatása során pedig beismerte, hogy előre eltervezte a tettét, és megerősítette, hogy a Földközi-tengeren hánykolódó afrikai menekültek miatt cselekedett.

(MTI) 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foma
2019. március 25. 08:57
Remélem azokkal együtt fog ülni a vádlottak padján, akik az erőszakoskodása és az ittas vezetése után büntetlenül hagyták tovább dolgozni egy iskolabuszon.
Edvind Johnsson 4.0
2019. március 23. 07:28
Akkor ki kell tenni a tengerre a tevebaszót. Nem lehet ezeket megszelídíteni.
Locomotive
2019. március 22. 18:02
Csak idegállapotba került!
catalina9
2019. március 22. 17:30
A 47 éves, Ousseynou Sy névre hallgató sofőrről kiderült, hogy szexuális erőszak és ittas vezetés miatt már ismert volt a hatóságok előtt, ...." pont alkalmas gyermekszállításra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik