A gyulai Almásy-kastély 250 ezredik látogatóját fogadta

2019. március 21. 21:14

„Örökbelépővel” lepte meg a látogatóközpont a szerencsés matematika-történelem szakos tanárt.

2019. március 21. 21:14

A 250 ezredik látogatóját fogadta csütörtökön a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont. A Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium osztálykiránduláson lévő pedagógusát Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) és Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója köszöntötte – olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szerencsés látogatót, Felnagy Krisztián matematika-történelem szakos tanárt a városvezető és az igazgató a látogatóközpontba szóló „örökbelépővel” lepte meg, amivel élete végéig térítésmentesen tekintheti meg a kastélyt. A pedagógus ezen felül a Gyulai Várba, az Erkel Ferenc Emlékházba, a Ladics-házba és a Kohán Képtárba, valamint a Gyulai Várfürdő teljes területére szóló páros belépővel gazdagodott, továbbá a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját vehette át.

Görgényi Ernő polgármester szerint a vidéki múzeumok, kiállítóhelyek között rendkívül magasnak tekinthető a gyulai Almásy-kastély látogatószáma. Kiemelte: nemrégiben ünnepelték a látogatóközpont megnyitásának harmadik évfordulóját, a vendégek száma évről-évre nő. A kiállítóhely, az állandó tárlat és az épületegyüttes műemléki rekonstrukciója az eltelt időszakban számos elismerést kapott – tette hozzá.

Dombi Ildikó a 250 ezres látogatószámot „nagy büszkeségnek” nevezte, szerinte az eredmény országos viszonylatban is elismerésre méltó. Emlékeztetett: a vonatkozó kormányrendelet alapján a Gyulai Várba kiránduló iskolás csoportok részére a vonatos utazás díjtalanul valósítható meg.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2019. március 22. 14:44
Ide el kell menni! A jó fotó is hívogat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik