Nem meglepő a BKV-sztrájk

2019. március 19. 18:00

Karácsony Gergely
Facebook

A BKV egyszerre drága az utasok számára és alulfizeti a dolgozóit.

„A BKV-s szakszervezetek most bejelentett sztrájk-előkészületei aligha meglepőek azok számára, aki figyelemmel kísérik, hogy mit művel a fideszes városvezetés a létfontosságú közszolgáltatásokat ellátó önkormányzati intézményrendszerrel. Ennek “gyümölcsei” mára beértek, és ennek most a BKV-s dolgozók és a közösségi közlekedést használó állampolgárok egyaránt kárát látják.

Budapest vezetésének sikerült olyan helyzetet teremtenie, hogy a BKV egyszerre drága az utasok számára és fizeti alul a dolgozóit, és ezt természetesen mindkét fél joggal sérelmezi. Nyilvánvaló, hogy az elhibázott bérpolitika, a cafeteria-rendszer megszüntetése, illetve az egykulcsos adó óriási bérfeszültséget teremt az egész önkormányzati rendszerben. A főváros pénzügyi helyzetét a konszolidációk után sem rendezték, az adósság folyamatosan újratermelődik, így a közösségi közlekedésnek sincsen megnyugtató finanszírozása.

Habár a Fidesz – mint minden alapvető jogunkat – a sztrájkjogot is jelentősen korlátozta, mégis fontosnak tartom, hogy a BKV-s dolgozók a rendelkezésre álló törvényi kereteken belül éljenek a munkavállalói nyomásgyakorlás eszközeivel, és ebben őket mi, BKV-n utazó budapesti polgárok is támogassuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145108

Ajánljuk még a témában