Március 15.

Morawiecki: Lengyelország és Magyarország újra együtt harcol a jövőjéért

2019. március 15. 11:03

A március 15-i rendezvény két felszólalója Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, illetve Orbán Viktor miniszterelnök volt.

A Himnusz eléneklésével elkezdődött a hivatalos március 15-i ünnepség a Múzeumkertben. A rendezvény két felszólalója Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, illetve Orbán Viktor magyar kormányfő lesz.

Az előtte zajló felvezető műsort Vidnyászky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója rendezte.

Először Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő lép színpadra, nagy taps fogadja. 

„Köszöntöm magyar és lengyel barátainkat” – kezdi ünnepi beszédét. Megköszöni Orbán Viktor meghívását az ünnepségre, amit a szolidaritás ünnepének nevez.

„A lengyel magyar barátság immár több, mint ezer éve tart. Vitézeink számos csatában részt vettek a történelem során. A múltban is mindig összetartottunk és a szabadságunkért küzdöttünk. Most pedig a jobb jövőért küzdünk közösen” – mondja a lengyel kormányfő.

Lengyelország és Magyarország újra együtt harcol a jövőjéért, és ahogy 1848-'49-ben most is az igazság, a szolidaritás és az egyenjogúság oldalán áll  – mondja Mateusz Morawiecki.    

Úgy fogalmazott, egy jobb Magyarországért, egy jobb Lengyelországért és egy jobb Európáért harcolnak, mindazokért akik hisznek a „hazák Európájában", olyan jövőben, amely a közemberért, nem pedig a felsőbb rétegekért lesz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144907