Trump egy második Brexit-referendum ellen foglalt állást

2019. március 14. 19:55

Emelett közölte: üdvözölné, ha megállapodással rendeződne az Egyesült Királyság kilépése.

Donald Trump amerikai elnök ismét nyilatkozott Nagy-Britannia tervezett uniós kiválása kapcsán, ezúttal egy lehetséges második Brexit-referendum ellen foglalt állást. „Nagyon igazságtalan lenne az európai uniós kiválásra voksoló brit állampolgárokkal szemben” – jelentette ki Trump csütörtökön a washingtoni Fehér Házban, ahol Leo Varadkar ír miniszterelnököt fogadta.

A Brexit kapcsán kialakult bizonytalanságot pedig szégyennek nevezte az amerikai elnök. Mint mondta, meglepte, hogy milyen rosszul folytak a tárgyalások Nagy-Britannia és az Európai Unió között. „Elmondhatom, meglepődtem, hogy milyen rosszul zajlott minden a tárgyalások szempontjából" – emelte ki Trump újságíróknak Leo Varadkar társaságában.

Emellett úgy fogalmazott, hogy üdvözölné, ha megállapodással rendeződne az Egyesült Királyság kilépése.

Trump a keményvonalas brit Brexit-pártiakkal szimpatizál. Korábban több alkalommal is bírálta Theresa May brit miniszterelnök Brexit-tárgyalásait, s azt is hangoztatta, néz elébe annak, hogy egy nagyszabású kereskedelmi megállapodásról tárgyaljon a Nagy-Britanniával annak uniós kiválását követően.

Az amerikai elnök csütörtökön arról is beszélt, hogy ötleteket adott Maynek, amelyek sikerre vezették volna ezeket az egyeztetéseket. May azonban nem hallgatott rá,, és ez rendben van- tette hozzá. Az amerikai elnök azonban nem pontosította, milyen ötletekről volt szó.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144885

Ajánljuk még a témában