A lobbisták európai parlamenti uralmáról

2019. március 14. 08:41

LMP
MTI-OS

Az európai zöldek teljes mértékben ellenzik a lobbisták brüsszeli és strasbourgi uralmát.

„A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye:

Az LMP EP-listavezetője Strasbourgban folytatott megbeszéléseket.

Vágó Gábor, az LMP európai parlamenti listavezetője mai strasbourgi sajtótájékoztatóján a lobbisták európai parlamenti uralmáról beszélt. Az LMP EP-listavezetője hangsúlyozta: 20.000 lobbista jut közel 700 EP-képviselőre, így nem is olyan meglepő, hogy az európai liberálisokat összefogó ALDE jelentős támogatásokat kap multinacionális cégektől, így például a génmódosított élelmiszereket előállító Monsantotól.

Vágó Gábor az Európai Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: az Európai Zöld Párt EP-frakciójával történt egyeztetései alapján is egyértelmű, hogy az európai zöldek teljes mértékben ellenzik a lobbisták brüsszeli és strasbourgi uralmát. Azért van szükség minél több zöld politikusra az Európai Parlamentben, hogy Európa legerősebb demokratikus legitimációval rendelkező intézménye valóban az európai polgárok hiteles és érdemi képviseletéről szóljon, és ne különböző gazdasági érdekcsoportok, illetve lobbierők tevékenységéről. 
Az LMP, mint Magyarország Zöld Pártja ezt fogja képviselni az Európai Parlamentben. Az egyeztetéseken az Európai Zöld Párt frakciója kifejezte mély elkötelezettségét arra nézve, hogy újból LMP-s képviselőkkel dolgozhassanak együtt az Európai Parlamentben. 

LMP sajtó”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144837

Ajánljuk még a témában