Orbán Viktor balekot csinált az Európai Néppárt vezetőjéből

2019. március 12. 19:35

Magyar Liberális Párt
OS-MTI

Weber hagyta, hogy az Európa-ellenes, szélsőséges és populista Fidesz diktálja a feltételeket.

„Orbán Viktor balekot csinált az Európai Néppárt vezetőjéből

A Fideszhez hasonló, szélsőséges és populista pártokkal nem egyezkedni kell, hanem hermetikusan el kell zárni őket. Ezt mulasztotta el Manfred Weber, aki személyesen látogatta meg Orbán Viktort a hivatalában. A Fidesz elnöke újra elhitette az Európai Néppárt csúcsvezetőjével, hogy kész a kompromisszumokra, Orbán azonban Weber és a néppárt kéréseiből egyet sem teljesített.

1. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter tolmácsolásában Orbán azt üzente: kész bocsánatot kérni, ha valaki találva érezte volna magát a »hasznos idióták« kifejezés miatt, ezzel azonban a miniszterelnök inkább csak megerősítette, hogy a néppárt egyes tagjaira valóban hasznos idiótaként tekint.

2. A miniszter azt mondta: a Brüsszel-ellenes plakátkampány »a tervek szerint« véget ért. Gulyás csak azt felejtette el, hogy az új plakátok a tervek szerint egyáltalán nem Orbán családpolitikájáról, hanem Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltjének támadásáról szóltak volna. Ráadásul hiába tüntették el a Jean-Claude Junckert gyalázó plakátokat Weber útvonaláról, ha Magyarország többi részén továbbra is folyik az Európa-ellenes uszítás.

3. A CEU kérdésében ismét kitérő és hazug választ adott a kormány, amikor Gulyás a jelenleg hatályos törvényekre hivatkozott, amelyek lehetetlenné teszik az egyetemmel való megállapodást. Mintha ezeket a törvényeket nem a kétharmados Fidesz-kormány fogadtatta volna el az Országgyűléssel.

A CEU-t végérvényesen kiszorította a kormány Budapestről, Orbán Viktor pedig továbbra sem kért bocsánatot mindezért: sem az Európai Néppárttól, sem Webertől, sem a magyar emberektől. Az Európai Néppárt Orbán megtűrésével hivatalosan is pártfogásába vette a kirekesztésre, gyűlöletkeltésre és szabadságkorlátozó lépésekre épülő fideszes politikát. Az Európai Néppárt elvesztette néppárt jellegét. Weber hagyta, hogy az Európa-ellenes, szélsőséges és populista Fidesz diktálja a feltételeket, és ezzel elárulta a demokrácia, a szolidaritás, az európai integráció és a keresztény értékek igazi híveit.

Kiadó: Magyar Liberális Párt”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144747

Ajánljuk még a témában