Puzsér gyáva blöffölő

2019. március 1. 11:38

Tarlós István
Válasz Online

Úgysem mer elindulni októberben a választáson. Valamilyen trükkel kimagyarázza magát. Interjú.

„Puzsér Róbertnek van programja. A Sétáló Budapest.

Ha belenéz a 2009-es programomba, már abban is meg fogja találni.

Csakhogy nem valósult meg.

Mert komoly előfeltételei vannak.

Tíz év eltelt!

Nyolc az a tíz, de be kellett hozzá fejezni a metróépítést, be kell fejezni a másik felújítását, megfelelő számú őrzött P+R-parkolót kell építeni… Addig nem lehet kitiltani a forgalmat a belvárosból, ameddig ezek nincsenek készen. A behajtási díjnak pedig, amelyet némileg ízléstelenül dugódíjként szoktak emlegetni, törvényi korlátai vannak. Mi három éve előkészítettük. Volt már tarifajavaslat, övezethatárok. S hogy mi tartott ennyi ideig? 78 milliárdos működési adóssággal adták át nekünk a BKV-t 2010-ben. 2015-ig, amíg Orbán Viktor át nem vállalta az adósságot, egyetlenegy kötelezettséget sem vállalhattunk a hármas metró felújítására. Most meg az orrunk alá dörgölik, hogy miért csak akkor kezdtük el. Hát ezért. Puzsér alapgondolata ettől még jó, csak nem tudja, hogy a rendszer hogyan működik. De nem akarom bántani. Megenged magának olyasmit, ami mondjuk én nem tennék – gyakran csipkedek én is, de sosem rugdosok. Róbert meg egyfolytában.

Závecz Tibort például. Az anyját méregesse, vagy valami ehhez hasonlót üzent a közvélemény-kutatónak.

Závecz Tibort nagyra becsülöm, remek szakember és kiváló stílusú közszereplő. Amit Puzsér róla mondott, és ahogy, az elfogadhatatlan és igazságtalan. Ezzel együtt, ha Závecz megkérdezne, annyi tanácsot azért adnék neki: egyéni érzelmeit szakmailag rangos nyilatkozataiba talán kevésbé vigye bele. Puzsér viszont gyáva blöffölő. Úgysem mer elindulni októberben a választáson. Valamilyen trükkel kimagyarázza magát.

Hogyhogy gyáva? Most úgy néz ki, hogy ha megveri Karácsonyt a nyári előválasztáson, elindul, ha nem, akkor nem.

Azt mondom: nem lesz ott a startvonalnál ősszel. Miközben arról beszél, hogy ő főpolgármester akar lenni. Az meg nem megy másképp, csak ha elindul.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144124

Ajánljuk még a témában