Ne szelídítsd a dühömet!

2019. február 19. 21:45

Azon gondolkodom, hogy ki mondja meg nekem, hogyan kell viselkednem a fasizálódó hatalommal (bocsánat, a Fidesz-kormánnyal) szemben.

2019. február 19. 21:45
Szarka Alexandra
Mérce

„Azon gondolkodom, hogy ki mondja meg nekem, hogyan kell viselkednem a fasizálódó hatalommal (bocsánat, a Fidesz-kormánnyal) szemben. Ki írja elő, hogyan és mit csináljak: hogy álljak ellen, hogy szervezzek és tüntessek, ott hogyan viselkedjek, és mit kiabáljak, ki lehet a követendő példám, és ki a szélsőségem. Hogy egy erőszakos és állampolgárait lassan és módszeresen kivéreztető kormány ellen miért kellene törekednem a békés ellenállásra. Hogy amíg egy pillanatig nem figyeltem –  ki aludt az ágyamban, ki ette meg a vacsorámat, és ki avatta magát az önjelölt morális iránytűmmé. Azon gondolkodom, hogy kik azok és miért, akik a dühömet a fejemre olvassák.

Erőszak a bölcsőtől a sírig
A kormány erőszakos, és nem csak az óriásplakátokról az arcunkba ordító propagandában, gyűlöletbeszédben, az ellenzéki hangok elnémításában, vagy amikor családpolitika címszóval a méhünkből próbál kirángatni gyerekeket egy Daciáért cserébe. Az erőszak monopóliuma mélyebben és aljasabban van kódolva a kiépített struktúrákban, a kontroll alatt tartott intézményekben, amelyekben mindannyian így vagy úgy szocializálódunk. Állami intézményekben szülünk, tanulunk, gyógyulunk, de mindezeket ellenünk használják, ahelyett, hogy tényleg a miénk lennének.

Mert ahol zsarnokság van, ott már a szülőszobákban is zsarnokság van, ahol indoklás nélkül szakítják el az újszülöttet az anyjától, a nem létező bölcsődei férőhelyekben, a túlzsúfolt óvodákban, a KLIKKesített leomló mennyezetű, fűtés nélküli iskolákban és a nemzeti alaptantervben, a 16 éves gyerekeket elnyelő értelmetlen közmunkaprogramban, a tőkének kiárusított munkaerőpiacban, és a szalagsor mellett három műszakban fenntartott gyárban, ha megbetegednél (akkor inkább imádkozz), az orvosok hiányától kongó, gépek és vécépapír nélküli kórházakban és a szociális temetésben, hogy majd a gyereked ássa ki a sírodat, ha már a rendszer beledobott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. február 22. 07:59
Szandika: Ön egy GYENGE ERESZTÉS. Úgy is mondhatnók némi költői eufemizmussak: ÖN EGY NYIGÓ FING!!!
catalina9
2019. február 22. 07:16
vagy amikor családpolitika címszóval a méhünkből próbál kirángatni gyerekeket egy Daciáért cserébe. " ezért kár dühöngenie Alexandra elvtársnő...ehhez elég, ha a saját megbízható ujjacskájával szexel, se gyerek, se Dacia...és ráadásul hős lehet valamelyik libsilapban...
szalard
2019. február 21. 13:15
Ő csak egy kis szar...
néhai Ch.Pilot
2019. február 21. 09:13
"... amikor családpolitika címszóval a méhünkből próbál kirángatni gyerekeket egy Daciáért cserébe." Üvegcserép!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik