Elvtelen szlogenpárt

2019. február 18. 07:58

Elvtelenség. Gyalázat. Nagy Blanka. Ennyi maradt.

2019. február 18. 07:58
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Szóval ha tizennyolc éves vagy Magyarországon, és artikulátlanul beleüvöltöd egy tüntetésen a mikrofonba, hogy el vagy nyomva a hatalom által, a fideszesek pedig lépjenek hátra egyet, és b…ák arcon magukat, akkor néhány hónapon belül az európai szocialisták első embere, egész pontosan csúcsjelöltje fogad majd személyesen. Még közös szelfi is készülhet! A „rezsim” eközben állja az oktatási cechet, szó sincs a szinten aluli politikai állásfoglalás miatt holmi kirúgásról, ellenben jöhet az érettségi és az egyetem, jó jegyek esetén ingyenesen, majd esetleg a további agresszív demonstrációk, itt, a szólás­szabadságot eltipró gyalázatos diktatúrában.

Amennyiben pedig egykori szkinhed vagy, aki állítása szerint soha nem veszi le a bomberdzsekit, nyomorék cigányt üt agyon, börtönbüntetést kap, majd egy uniós zászlót égető és a vészkorszak idejére kísértetiesen emlékeztető gárdát szervező párt elnöke lesz, garantáltan számíthatsz az antifasizmusba kissé belefáradt, ám rendkívül européer kommunista utódpárt és brüsszeli szövetségese támogatására.

Ez tehát a magyar baloldal 2019 februárjában, így készül a májusi EP-választásra és az őszi önkormányzati voksolásra az ellenzék. 

Haza. Szeretet. Európa – hangzik az MSZP legújabb, frenetikus szlogenje, mely ott virított a már emlegetett Frans Timmermans mellett, miközben furcsa logikai csavarokkal terhelt beszédét előadta a könnyes szemű demokratáknak.

Itt van tehát egy újabb feladvány a gyurcsányistákkal is kokettáló szociknak, akik a jelek szerint előbb vállalták be a totális elvtelenséget, mint hogy kiszámolták volna az úgynevezett politikai hasznot. Ami pedig időtlen idők óta elmarad – s most sem változik –, az a hiteles program és vízió megalkotása. Helyette van szlogengyártás, no meg a kommunistáknál szokásos ideológiai félfordulat.

Elvtelenség. Gyalázat. Nagy Blanka. Ennyi maradt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. február 19. 11:24
Azért a latrinába már beleesett, csak kihúzták onnan.
kaltran
2019. február 18. 22:53
Már Nagy Blanka sem maradt. Ő maga jelentette be, hogy visszavonul tanulni. Valószínűleg lehetett mellette egy józan megmentő (lehet, hogy a szülei) aki visszahúzta a latrina széléről. Elismerésem a háttérembernek.
Pelso j.
2019. február 18. 16:15
S most újra megmutatja legendás erejét a ner, egy diáklány amortizálására bevet egy Kacsoh Dani cikket! Már megérte a kétharmad, csak így tovább.
nyugalom
2019. február 18. 10:14
Akkor most nagylány vagy ártatlan, megvezetett? Egyszer 18-20 éves, már többször is felkérték és ő boldogan szónokolt már máshol is!? Sem a szülők, sem az iskola nem szólalt még meg! Hol itt a határ? Kinek a felelőssége? Nem ez a kretén holland kívánsága volt a találkozó, hanem a szocik kínálták fel neki!!! Nos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik