Európa jövőjét Budapesten írják

2019. február 18. 10:25

A kontinens megújulása a magyar családtámogatási rendszerrel és migrációs politikával kezdődik.

2019. február 18. 10:25
Azbej Tristan
Vasárnap

„A kontinens megújulása a magyar családtámogatási rendszerrel és migrációs politikával kezdődik.

Túlzás nélkül történelmi jelentőségű bejelentésnek lehettünk tanúi vasárnap. Orbán Viktor miniszterelnök a magyar családok megerősítésére létrehozott támogatási programot ismertette évértékelő beszédében.

A reakciók igazolták, hogy ez az akcióterv nemcsak magyar viszonylatban jelent politikai szenzációt, de nemzetközi szinten is úttörőnek számít: nem véletlen, hogy az Orbán-kormányt egyébként gyakran bíráló Financial Times címlapon foglalkozott az évértékelőt követő napon a családvédelmi programmal.

Úgy tűnik, mi, magyarok, szeretünk az árral szemben úszni. És az élet azt igazolja, jól is tesszük. Aki mer, az nyer.  Vagy ahogyan az éppen 100 éve elhunyt Ady írja ’A Tűz csiholója’ c. versében:
»Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek.«

A helyzet az, hogy nagy tettek vannak születőben, mert a magyar kormány meri bátran képviselni a magyar emberek érdekeit a brüsszeli elvárásokkal szemben, amelyek a Soros-tervnek megfelelően bevándorló-kontinenssé tennék Európát. 

A családvédelmi program konkrét része, hogy minden gyermeket vállaló család anyagilag is jobban jár, a korábbi támogatásokhoz képest is. A részletek beszédesek, érdemes azokat megismernie mindenkinek, hogy lássa, a magyar kormány komolyan gondolja: a magyar nemzet gyarapodását, csak a magyar emberek biztosíthatják.

Fontos látni azt is, hogy ez a támogatás nemcsak anyagi, de szellemi megbecsülése is a magyar családoknak. Politikai hitvallás ez a családok mellett, amely azt a határozott üzenetet juttatja kifejezésre, hogy a magyar kormány a magyar családok oldalán / pártján áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. február 19. 09:47
"..Európa jövőjét Budapesten írják." Ez bizony nagyon jó megállapitás! IGAZ! HELYES! PERSPEKTIVIKUS!
annamanna
2019. február 19. 01:29
. először komolyan meg kellene tanítani a gyereknevelés elvárt szintjének paramétereit, mert sok fiatal már eleve nem tudja, mit kezdjen egy gyerekkel, nincs tapasztalata, nincs rutinja és azért nem vág bele a gyerek "projektbe" mert "még nincs készen rá". A tanulmányokat természetesen papírral lehetne igazolni (szakirányú érettségi a célszerű, mármint magyarul. legyen érettségi tárgy a családi életre nevelés). Ezek tehát szakismeretek, a gyerekneveléshez speciális tudás szükséges, amit tényleg el lehet ismerni szakmaként, és mivel tudást is igényel és sok erőfeszítést is kíván, ezért valóban lehet érte fizetést is adni. 2. De csak akkor, ha a teljesítményt ugyanúgy, mint más szakmák esetében, folyamatosan ellenőrzik. Anélkül ugyanis bárki bármilyen módon visszaélhet a pénzzel, a közpénzzel való visszaélésnek pedig legalább ezt az új csapját nem érdemes megnyitni. Tehát érdemes lenne rá közpénzt szánni, de csak abban az esetben, ha cserébe "profi" munkát végeznének a szülők, és "minőségi" gyerekanyagot állítanának elő, nem pedig mihaszna, neveletlen, drogos anarchista bűnöző csürhét. Abból van épp elég, nem kell még több. 3. max. 38 éves korig, biológiai okból kb eddig elég biztonságos a gyermekvállalás, innentől kezdve rizikós. És a nőnek sem jó, ha végképp otthon savanyodik meg. Jó volna, ha lenne annyi jövőképe egy fiatalnak, hogy előre tudja tervezni - érettségi után cirka 20 éve van a támogatott gyerekvállalásra. Ezekkel a kitételekkel együtt a főállású anyaság óriási segítséget, támaszt, biztonságot jelentene a nőknek, és az abortuszok arányát töredékére szorítaná vissza.
partizan
2019. február 18. 14:56
Isten segítse Orbán Viktort és minden jóakaratú embert. Nagy a tét. Nyugat-Európával ellentétben nekünk van még egy esélyünk.Használjuk ki!
Mich
2019. február 18. 11:40
Legalábbis innen jön a példa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik