Kereki: A baloldalnak is nagyon kellemetlen a Jobbik-ügy

2019. február 13. 15:39

A Mandiner főszerkesztő-helyettese a Hír TV vendége volt kedd este. Videó.

Karácsony Gergely a napokban nyilvánosan bocsánatot kért múlt heti nyilatkozatáért amelyben arról beszélt, hogy nem nácizmus a zsidó képviselők listázása. 

A Karácsony-ügyről, Mike Pompeo amerikai külögyminiszter budapesti látogatásáról és Soros Györgyről is beszélgetett kedd este Biró Mariann, az Index munkatársa és Kereki Gergő, lapunk főszerkesztő-helyettese a Hír TV műsorában.

Kereki Gergő szerint baloldalnak is nagyon kellemetlen már a Jobbik-ügy. „Nem tudom mennyire komolyan vehető az a poiltikus, aki egyik héten ezt mondja, a másik héten azt. Egyik héten felvállalja a Jobbikot, a másik héten elhatárolódik a korábbi kijelentéseitől” – kommentálta Kereki Karácsony Gergely és a Jobbik viszonyát.

Kereki szerint Karácsony csak azért kért bocsánatot, mert érzi a nyomást. „Már a balliberális sajtó is nekiment, még ők is látták, hogy ez a szereplés nagyon kínos volt. A 444 és a HVG már Karácsony bukását pedzegeti” – mondta lapunk főszerkesztő-helyettese.

Karácsony Gergely kijelentését Biró Mariann is elfogadhatatlannak tartotta. 

A független sajtónak feladata, hogy mindenkit azonos mércével mérjen. Ha kormánypárti politikus tett volna ilyen kijelentést, akkor számon kérnénk rajta, így Karácsony Gergelyen is számon kell kérni” – mondta az indexes újságíró. Hozzátette: a Fidesz sokoldalúsága egy gömbhöz hasonlítható. Az ellenzéknek ne az a Fidesz legyen a példa, akik már rengeteg ideológiai vátozáson mentek keresztül az évek során. „Karácsony Gergelynek felelősséget kell vállalni tettéért, de nem tudom, hogy kijelentése megbocsájtható-e” – kommentálta az ügyet Biró Mariann.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143164

Ajánljuk még a témában