Szanyi: Timmermans és az MSZP között nincs bizalmatlanság

2019. február 11. 14:27

A szocialisták EP-képviselője szerint vagy ő, vagy Gurmai Zita vagy Ujhelyi István lesz az MSZP-P EP-listájának vezetője.

Az atv hétfő reggeli műsorában az MSZP alelnöke elmondta: a holland EU-biztos, szocialista csúcsjelölt személye mindenképpen bátorítást fog jelenteni számukra. Billegő ország Magyarország, ha tehát itt több lenne a baloldali mandátum májusban, akkor annak nagyon örülne mind Timmermans, mind az MSZP – fejtette ki az EP-képviselő, arra kérdése, hogy miért jön ide kétszer az uniós biztos, szocialista csúcsjelölt.

Tagadta, hogy arról lenne szó, hogy egyfajta „bizalmatlanság” lenne az európai és a magyar szocialisták között.

Azzal a felvetéssel, hogy Orbán Viktor szerint Timmermans Soros embere, Szanyi Tibor nem kívánt foglalkozni, szerinte itt az ideje annak, hogy „abbahagyják ezt a sorosozást, mert már elég rossz a tartalma, az illata ezeknek a mondatoknak.” A Jobbikkal – és minden más párttal – való összefogást technikainak, nem politikai tartalmúnak tekinti, a Jobbikkal egyébként sem terveznek politikai összefogást – jelentette ki az MSZP alelnöke, aki a jobboldali ellenzéki párttal kapcsolatban a „tűzszünet” kifejezést is használta, ami a kampány szempontjából világossá teszi, hol ér véget a kormány, és hol kezdődik az ellenzék.

A szavazópolgárok és a Jobbik viszonyáról elmondta: vidéki választópolgárok széleskörű összefogást sürgetnek, szerinte a z ellenzéki választók 20 százaléka „lenyelné a békát”, azaz a Jobbik és az MSZP közös platformra kerülését.

Öt évvel ezelőtt Szanyi Tibor volt az MSZP EP-listavezetője, arra a kérdésre, hogy idén ki lesz az EP-listavezetője a szocialistáknak, úgy válaszolt, reméli, hogy idén is ő lesz a listavezető, de ha mégsem, akkor még Gurmai Zita, valamint Ujhelyi István is esélyes lehet a pozícióra.

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143017

Ajánljuk még a témában