Ellenállás 2019 Magyarországért

Az ÁSZ székháza előtt tüntetett az ellenzék

2019. február 11. 7:15
Az Állami Számvevőszék székháza előtt demonstráltak vasárnap az ellenzéki pártok a Várban tartott tüntetésük után.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) székháza előtt demonstráltak vasárnap az ellenzéki politikai pártok a Köztársasági Elnöki Hivatal és a Miniszterelnökség épülete előtt tartott tüntetésük után. A pártok képviselői úgy vélekedtek, hogy a Fidesz az Állami Számvevőszék felhasználásával, adminisztratív eszközökkel igyekszik ellehetetleníteni tevékenységüket.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője azt mondta: pontosan tudható, hogy az ellenzéki pártok után bárki a célkeresztbe kerülhet, aki szembemegy a Fidesszel, ezért az ellenzéki pártoknak együtt kell működniük.

Nemes Balázs, a Momentum képviselője emlékeztetett arra, hogy az Állami Számvevőszéket Domokos László volt fideszes képviselő irányítja. Ez a Fidesz demokráciája – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke úgy vélekedett: tarthatatlan, hogy a Fidesz politikai ellenfeleinek ellehetetlenítésére használ független állami intézményeket.  A következő választásokon „zárt alakzatban" kell indulniuk az ellenzéki pártoknak, mert ha nem, el fogják takarítani őket – mondta.

Sermer Ádám, a Liberálisok képviselője közölte: az ÁSZ szégyent hoz a magyar demokráciára és a magyar jogállamiságra, mert nem más, mint „fideszes vámszedőszék".

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a kormány nem kormányoz, csupán elégtételt vesz, és az összes állami intézményt az ellenzéki hangok elhallgattatására használja. 

Kepli Lajos, a Jobbik felszólalója szerint mára valamennyi állami hivatal fideszes pártszékházzá vált, és a hatalom nem válogat a kialakult ellenállás elfojtását szolgáló eszközökben. 

Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője felidézte, hogy amikor „Magyarország köztársaság" volt, az ÁSZ megbecsült intézmény volt. Ma az ÁSZ dolgozóit kirúgják, ha tisztességesen végzik a munkájukat – mondta. 

A demonstráció végén az ellenzéki pártok képviselői „Fidesz-pártszékház" feliratú matricákat ragasztottak az ÁSZ székházának bejáratára. A budai Várból az Állami Számvevőszék épülete elé vonuló menet elején az ellenzéki pártok képviselői, az „Ellenállás 2019 Magyarországért" feliratú molinót vitték. A menet útközben megállt a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt, ahol a „Szabad ország, szabad tudomány" rigmust skandálták.

(MTI)

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy számvitenek rendben kell lenni. A Fidesz valószínúleg megszokta a hosszú, ellenzékben töltött évek alatt, h. nincs mellébeszélés, rendetlenség, ez egy ilyen műfaj.

Ha nem tudják csinálni, meg kell fizetni azokat, akik tudják, nem tüntetni, mikor a rendetlenség kiderül.

Volt már Postabank ügyük is, az is nagyon érdekes volt.

Még a 444.hu is kiakadt a tüncizőkön.....:)

https://444.hu/2019/02/10/az-e..

A nagy büdös lópikula ezeknek a tüntetőknek. Ha igazuk van és hitelt érdemlően bizonyítani tudják, akkor a bíróságra kellene menni és nem tüntetni. Polgár peres úton a NAV és az ÁSZ határozatot meg lehet támadni. Ezt teszik adott esetben a vállalkozások is.
Ezek szerint azért tüntetnek, mert nem tudják bizonyítani az ártatlanságukat.

Politikai mondanivaló híján jön a bűvészkedés a számokkal!

Csak maradjunk a tényeknél. 1994-ben, Horn Gyula pártjára a szavazók kevesebb, mint 33%-a szavazott. Ezzel a szavazatok 52%-át szerezték meg. Ez a tény nem zavarta őket abban, hogy pár hónappal a választások előtt megváltoztassák, az önkormányzati választásokról szóló törvényt a saját hasznukra.

A mi jeles ellenzékünk:

Egy eszelős tekintetű Szávay, a zsidó nagymamás kisfasiszta, akinek a pártja éppen egy SZDSZ méretű adósággal zuhan a történelem pöcéje aljára, beékelve a munkásöklöt mutató antifás és az ultralibsi párbeszédes Bőszanett közé. Köröskörbe a migránssimogatók és bolsevik őskövületek a garnírung.

Tüntetnek a jogállam ellen.

Na jó, akkor áruld el nekünk, hogy te melyikre szavaztál, ott a képen?

Na ugye.

Hajrá, Exi!
Dönccsetek renccert! Még 17 nap, és március lesz.

Te azt mondod, aki nem ment el szavazni, az veletek van. És ha velünk? :-))))))))))))))))

A lényeget megírtad, nincs mit hozzátenni.

A közpénzekkel elszámolni nem tudó, szabálytalanságokat elkövető ellenzéki pártok így menekülnének előre. Jól beleillik ez a "nincs-demokrácia" koncepciójukba. Tehát megfordítanák az ok és okozat kapcsolatot: ugyanis, nem az ÁSZ "pártszékház", hanem az ő pártszékházaik pénzügyi bűntanyák, melyeket az ÁSZ precíz szakmai munkával kimutatott.

A törvény mindenkire egyaránt vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan!

Jóval többen vannak, akik nem szavaztak Dettire, mint akik igen.

Ezek a Feri dzsihadistái?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés