Évértékelő

Orbán: Újra és újra győzni fogunk

2019. február 10. 14:56
A családtámogatási rendszer további változásáról, az elmúlt tíz évről és az előttünk álló jövőről is beszélt vasárnapi évértékelőjében Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Február 10-én három órától tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor. Az ellenzék tüntetést szervezett a beszéd színhelyére, a Várkert Bazár mellé. A tüntetők miatt már a délelőtt lezárták a Lánchidat.

Az évértékelő

A miniszterelnök először köszönetet mondott a magyaroknak, majd felvetette a kérdést, fejlődik-e az ország? Orbán szerint egy évtizednyi idő elég arra, hogy megnézzük, hogyan alakul a nemzet sorsa. Mint felidézte, 2009-ben Magyarországnak nem csak adósságkezelő csomagokra, de egy teljes megújulásra és új irányra volt szüksége.

Mára azonban elmondhatjuk: a magyarok egyre hosszabb életben reménykedhetnek, egyre többen házasodnak, a foglalkoztatottság 55-ről 70 százalékra növekedett, az államadóság jelentősen csökkent, ahogyan a jövedelmek is növekedtek, a minimál bér több mint duplájára nőtt.  

Orbán szerint az ember személyes sikerét is sokban befolyásolja, hogy országuknak milyen jövőt képzelnek. Ma az emberek terveznek, gondolnak a következő nemzedékre, taníttatják gyerekeiket. „Mi ez, ha nem felemelkedés?” – kérdezte a miniszterelnök. 

„Magyarország készen áll, újra és újra győzni fogunk.

Nekünk nem az jelenti a győzelmet, ha pártunk nyer, hanem ha országunk” – mondta Orbán.

Magyarország tizenötmillió szétfutó életből áll, döntéseinkkel ezt kell összefogni Orbán szerint. A személyes segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet a miniszterelnök, aki azt is elmondta, a kormány mit vár ezért cserébe.

„Az ország törzse, aki se nem szegény, se nem jómódú, elvárja, hogy legyen munkája és munkájának legyen értelme. (…) Cserébe elvárja, hogy legyen biztonsága és a gyerekeinek legyen jövője” – állította. A miniszterelnök szerint néhány dolgot már letettünk az ő asztalukra is, de a szegénységgel küzdők is segítségre szorulnak. Ma is százezrekről beszélünk a mélyszegénységben élők kapcsán, ám Orbán szerint a kormány „mindenkinek adott esélyt a becsületes életre”, de nem voltak „sem megértőek, sem elnézőek azokkal, akik nem a gyerekeikért, hanem a gyerekeikből akartak megélni. (...) Harminc éve se hittem el, hogy a szegénységet nem lehet Magyarországon felszámolni, ma sem adom be a derekam.”

„Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni.

A gyerekeknek lesz iskola, tankönyv és ingyen étkeztetés” – szögezte le.

A magyar ellenzék Orbán szerint bevándorláspárti politikusok gyülekezete, Soros és az EU politikusai tartják őket lélegeztetőgépen. Vörös-és barnaingesek közös menetelése az, amit jelenleg látunk, ők a magyar hazafiak ellenségei. Szégyen ez, és az EU még támogatja is – hangzott el a beszédben. A tévészékházban lépcsőre mászó képviselők inkább kezdő színészekre emlékeztetnek, mint politikusokra. „Talpig úriemberek ezek, nade fölötte?” 

Az ellenzéki politikusok után a gazdaságról, munkaügyekről hallhattunk: kétkezi munkások mellett fel kell futtatni a technológiai fejlesztésekhez alkalmazkodó munkahelyeket a miniszterelnök szerint.

Később megtudhattuk: harminc éve azt gondoltuk, a történelem szemétdombjára dobtuk a kommunizmus eszméjét, de a gyakorlatban ma is ez történik: eltörölnék kultúránkat, a nemzetek különbözőségét. Ma is védeni kell családjainkat, közösségeinket, szabadságunkat. „Az új internacionalitás központja Brüsszel, fegyvere a bevándorlás” – mondta Orbán. A migránsok segítésére bevezetendő módszerekről is beszélt a miniszterelnök, aki szerint egész Európában csak Magyarországon kérdezték meg a népet, hogy mit gondol a migrációról.

„Túl kell látnunk a félelmeinken”

– szögezte le.

Európa változásáról beszélt ezt követően: a keresztény vallás keveredni fog a migránsok világnézetével, az eredményt pedig mindenki elképzelheti. „Aki egyszer erre a gyorsvonatra felszállt, el fog menni a végállomásig, retúrjegy azonban nincs – nekünk azonban van még esélyünk a változásra” – hangzott el.

Később a demográfia válságáról hallhattunk: egyre kevesebb gyerek születik egész Európában, erre az Nyugat-Európa válasza, hogy migránsokkal pótolja majd a hiányzó népet. Ezzel szemben Magyarországon nemzeti egységet igyekeztek létrehozni a családpolitikában, amit az emberek 80 százaléka támogat a miniszterelnök szerint. „Az emberek azt akarják, hogy folytassuk”  – mondta a miniszterelnök, aki bejelentette,

a családtámogatási rendszer újabb hét ponttal bővül:
  1. Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden negyven alatti nő, aki első házasságában szül gyereket, tízmillió forintos kedvezményes hitelben részesülhet.
  2. A két-és többgyermekes családok a CSOK-ot ezentúl használt lakásokra is felhasználhatják.
  3. A második és minden további gyermek születése esetén átvállal a családok jelzáloghiteléből.
  4. Azok a nők, akik négy vagy több gyereket vállaltak, életük végéig mentesülnek a SZJA fizetése alól.
  5. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját.
  6. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást – 2022-re minden gyereknek lesz lehetősége bölcsődébe járni.
  7. Bevezetik a nagyszülői GYED-et.

A miniszter bejelentette azt is: a középiskolások nyelvtanulási lehetőségeiben is változásokat vezetnek be, valamint 700 milliárd fordítanak egészségügyi fejlesztésekre, láthatjuk: „az egészségügyben már mocorog valami”.

Elköszönésként országvédő és-építő munkára hívott mindenki a miniszterelnök, aki szerint „fiataljaink okosabbak és erősebbek, mint mi voltunk. (…) Már csak a jókedv és humor hiányzik, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik” – mondta Orbán.

„Ne szerénykedjünk: szerencsésen állnak a csillagok, ha érdemtelenül is, de a Gondviselés velünk van. (…) Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta beszédét a miniszterelnök.

Összesen 526 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak magadat szégyellheted. És Gyurcsányt.

orbán jobban tenné, ha nem szélsőjobbozna egy szélsőjobboldali párt elnökeként.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. február 10. 15:59

Kötözködnöd értelmetlen.

Minden normális ember beláthatja,
hogy azért van elzárva a helyszín és feketével letakarva a kerítés,
mert különben a rajongó magyarok megrohannák a Várkert Bazárt,
és egyszerűen agyonszeretnék az Orbánt.

Nekünk Magyarország az első – holtversenyben Orbán Viktorral!

Válaszok:
Schollander | 2019. február 11. 0:21

:-)))))
Az elképedés jó kifejezés.
Nem találok szavakat.
Fel van adva az ellenzéknek a lecke, hogyan elemzi a beszédet:-)))))))

(Ásít)

Elég unalmas már a Fidesz 20+ éve tartó szélsőjobboldalizása...

Válaszok:
emhem | 2019. február 10. 16:11

EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK!

Ez egy Orbánhoz Viktorhoz, a magyar néphez méltó évértékelő beszéd volt!
Találóan jellemezte az ellenzéket.
Humoros volt, mint mindig.
Ami a családi támogatást illeti, hát ez fantasztikus 7 pont volt.
Óriási segítség a magyar családoknak, nagycsaládosoknak.

Gratulálunk, bravó Viktor! A magyar gazdaság Isten segítségének és az emberek munkamoráljának köszönhetően valóban jól teljesít!

Nem mind a 7 ponttal értek egyet. Hiányolom a gyerekek után
járó szavazati töbletsúlyt és a dolgozó gyerekek szja-jából a
szülői nyugdíjkiegészítést.

Meghallgatva O.V. évértékelőjét megerősödött az a meggyőződésem, hogy országunknak egy kivételesen tehetséges miniszterelnöke van. Hála Istennek!

nemtom, miről beszélsz.
a fidesz 30 éve liberális, 20 éve konzervatív, 10-15 éve kicsit szocialista kicsit nacionalista volt, a szélsőjobbra csak 8 éve indult el, és kb 4 éve érkezett meg.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. február 10. 17:07

Okos és bölcs keresztény ember Orbán Viktor. Nincs még egy ilyen egész Európában.

Nagyon helyes! Még megfulladnál itt nekünk és segíteni sem tudnánk neked. Itt purcannál ki az orrunk előtt!

Keress fel egy Nemzeti Lovardát is.
A csődörökben örömöd lelheted.

Mit akarsz még? Kommentelj többet. Tehetünk mi arról, hogy még vasárnap is lustálkodsz?

Bruttóban:

Év Bruttó érték (Ft) Nettó érték (Ft)
2008 69.000 56.190
2009 71.500 57.816
2010 73.500 60.237
2011 78.000 60.600
2012 93.000 60.915
2013 98.000 64.190
2014 101.500 66.483
2015 105.000 68.775
2016 111.000 73.815
2017 127.500 84.788
2018 138.000 91.770
2019 149.000 99.085

Az egyik azt vette előre, hogy nyilvánosan kinevette az ellenzéket. Aztán jön a családtámogatás:-))

Valamelyik már reggel megírta a beszédet, de nem olvastam el, mert nem érdekelt.

Remélem a családtámogatási ötletek apróbetűjében van a vitamin, mert az első- második- ötödik pont így elsőre egy cigány inkubátor program elemeit tartalmazza...

Azt hiszem van nálunk egy olyan etnikai csoport, ami mindenféle támogatás nélkül is produkált eddig három, a nemzet szempontjából inkább terhet jelentő utódot. Nekik azért kellene tízmilliót adni, hogy csak egy gyerekük legyen...

A hiba az ön készülékében van...

Az itt commentelőket láttad a facebookon?

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Isten áldása legyen rajtad miniszterelnök úr! Köszönjük, hogy kivételes politikai zsenidet javunkra fordítod!

És nem csak a politikusokat. Mindjárt elvtárs is ápr. 8-án volt itt utoljára. És nextet sem látom jan. 1-én volt utoljára.

Persze, Tunya. Csupa válogatott cigánylegény tapsolt csak, mit neked a sok millió, aki TV-n nézte, mint mi is, és büszke és hálás volt, hogy végre normális miniszterelnöke van az országnak.

Bezzeg a zellenzék!! Ott dübörgött a hatalmas, hömpölygő tömeg, a Mozgalom, a Lánchídon. Árpád- és sziváványsávos zászlók alatt. Holnap meg leválttyátok a Zorbánt. :-))

Egyre szánalmasabb vagy.

ez ízlés kérdése, de az biztos, hogy orbán részéről
1. sunyi dolog nem felvállalnia a szélsőjobbosságát
2. kétszínű dolog mások szélsőjobbosságával riogatni

"Közös ellenzéki évértékelővel tiltakoznak Orbán ellen a pécsiek
Tóth Csaba Tibor
ma 14:01
« Vissza az élő közvetítéshez

A Széchenyi téren gyülekeznek a tiltakozók, a Nők Ellenállási Mozgalma kezdeményezésére, akik saját véleményeket várnak, amelyeket a flaszterre írhatnak majd föl."

A kormány munkáját érintő számtalan kritikám ellenére csak azt tudom mondani, hogy ez egy nemzetépítő program, ami rendkívüli határvonalat húz az ezt szolgáló Fidesz-KDNP, és a nemzetromboló, idegen érdekeket kiszolgáló balliberális pártok - MSZP, DK,LMP,PM, Momentum, Jobbik - között.

A Népszava, Kósa Judit által bunkó prolinak nevezett munkások és vidékiek számára itt a választási lehetőség. A nemzet, a zsidó-keresztény gyökerek, kultúra, múlt továbbélése, vagy a Soros zsoldban álló balliberálisok által óhajtott iszlám Magyarország.

S a tisztán látás érdekében, a magyar zsidóság többsége nem akar Magyarországból iszlám államot, nem akarja magát üldözötté tenni, nem akarja a gazdaságot, az üzleti életet, a turizmust, a vendéglátást káoszba dönteni, itt szeretne biztonságban élni, s nem támogatja az ez ellen harcoló balliberális pártokat. Eljönnek az MSZP, DK, PM, Momentum, Jobbik végnapjai.

Na, ez vagy te, ez vagytok ti.
Egyszerűen senkik.

Nagyon sokan vállalnak 3 gyereket. És azokat az édesanyákat ne merd szülőgépeknek nevezni! Megértetted!
A katolikus családokban pedig nem ritkaság ám a 4 gyerek.

Aha, csak mert innen is sokan ott vannak.

Nem a hozzászólásodra válaszoltam. Azokra írtam, akik a hídon vannak, és fiatal izébizé a jelszavuk.

Már 1998-2002 között is FOLYAMATOSAN szélsőjobboldalizva volt a Fidesz a teljes ballib sajtóban. Mussolinit amolyan kötőszóként használták az Orbán-kormánnyal kapcsatban...

nem tudsz szabadulni az MSZP-ben, MSZP-ben szerzett tapasztalataidból, s bizonyára gyermeked sincs....., Te múlt vagy, tele politikai ragyával.

A héten egyik nap a Pannónia utcai Mosselen Belga Sörözőben ragoztuk májust, a migráció, Nyugat-Európa elestét a barátokkal.Körülnéztünk, s nem láttunk bent arabokat, négereket, s kint sem vártak ránk az utcán késsel Allah nevében. Megállapítottuk, hogy a biztonságos jövő, az üzlet, a vendéglátás, a turizmus, a lakás biznisz ,a jólét érdekében a zsidó kispolgárnak is csak a Fideszre szabad szavaznia.

Zazri meg vígan vloggol a youtube-on. Szektàt gründol. Ott a helyed!

Az àllami bérlakàs mitől jobb a nem államinàl??

Azokkal akik nem osztják a Vezér nézeteit, mindig baj van.

A Vezér nem bírja a kritikát és a kellemetlen kérdéseket.
Ezért nem is szokott nyilatkozni csak a Habony-Médiaműveknek.

Most komolyan. Ha jelentkezel egy állásra, szerinted melyikben mondják meg a fizut, nettóban, vagy bruttóban?

Neked a bérpapírodon mi szerepel először? Ez már tényleg olyan..............................., hogy hogy.

Csalódott vagyok. Orbán nem ígért fetrengést, pedig azon jól lehet szórakozni.

Vetni kell, hogy arass..

A szecskában ugyanez a helyzet, pedig ugye a belépő nem piskóta....

De vidéki fürdők esetében is ugyanezt tapasztalom, mint Te. Kifutó generáció, talán a következő okosabb, intelligensebb lesz.

Egy zsidónak nem illik cigányoznia....nálunk legalábbis.

Ma viszont nem korrupcióztak és nem lopósoztak.

OV tényleg zseni, szerintem is.
Azért hadd nevetgéljek az ellenzéken:-)))

"Far-right politics are politics further on the right of the left-right spectrum than the standard political right, particularly in terms of extreme nationalism, nativist ideologies, and authoritarian tendencies."
Hilliard, Robert L. and Michael C. Keith, Waves of Rancor: Tuning in the Radical Right (Armonk, New York: M.E. Sharpe Inc., 1999, p. 43)
https://en.wikipedia.org/wiki/..

orbánra ezek közül pl. mindhárom remekül ráillik.
alapvetően a nacionalizmus, idegengyűlölet, szegregációpártiság mind szélsőjobbhoz kötődő nézetek, de ha megnézed a wikipedia-oldalt, hogy miket hívnak szélsőjobbnak, orbánra majdnem mindegyik illik.

ki beszélt üldözésről?

Szegény-szegény tatuska,
te már megint magadból indulsz ki!
Én nem szorulok előzetes kioktatásra egy hozzászóláshoz.
(Egy beírásra te "nem direkt" is tudsz készülni, tatuska?)
(:–)))

Valószínű, hogy ennek a több, mint 60 (hatvan) "tetszik"-nek
a túlnyomó részét olyan Orbán-rajongók adták,
akik – gondolkodás nélkül –
képesek voltak komolyan venni a nyilvánvaló iróniát.

Gratula.
(:–)))))))))))

Miért is kellene tekintettel lennünk a te érzelmeidre?
Elárulom a titkot: a párt érdekképviselet. Az én érdekeimet Orbán képviseli. Az, hogy ti betegesen Orbán gyűlölők vagytok az a ti személyes problémátok! Kezeltessétek magatokat!

Nem rajongásból, hanem az én érdekemből: hajrá Orbán. Rossz hírem van 2022-ben már 6 nagykorú gyerekem szavaz majd Orbánra. Ők tudják, hogy milyen volt a nyolc év, amikor nem Orbán kormányzott és nem kérnek belőle!

egyrészt, nem vagyok a kisfiad, hogy dirigálj nekem.
másrészt, ez nem bíróság és én nem vagyok ügyész, hogy bizonyítgassam az állításomat.
harmadrészt, nem sok értelme van neked bizonyítgatnom bármit is amíg úgy viselkedsz mint egy dacos kisgyerek, és össze-vissza beszélsz (üldözés) és követelőzöl ("vezesd le").

de ha azt szeretnéd, hogy megindokoljam a véleményemet, azt meg tudom tenni, bár nincs sok indokolnivaló.

amit te egészséges hazaszeretetnek hívsz (hungary first), vagy épp a szuverenitás propagálása, na az pont az, amit nacionalizmusnak hívnak.
a nativizmus az ugye az őshonos lakosság támogatását és a bevándorlás ellenzését jelenti. talán te is érzed, hogy orbánra ráillik a dolog.
az autoriter vonásokat a hatalomkoncentrációban (majdnem minden állami szervet a fidesz irányít), vagy épp a politikai élet túlszabályozásában (népszavazások, választásokon indulás megnezítése) lehet észrevenni.

igazából csak annyiról van szó, hogy neked ezek normális dolgok, pontosabban bele lett beszélve a fejedbe, hogy ez a normális, úgyhogy nehezen tudod elképzelni, hogy ezzel a bal-jobb skála jobbszélén van a fidesz.
pedig ez a helyzet.

Sosem hazudott miniszterelnökként! A ti vezetőitekkel ellentétben!

:) Nekem tíz gyerekem van, de négy még kiskorú lesz 2022-ben.
A világképükkel nincs baj, ahogyan látom neked sincs. Remélem addigra már unokám-unokáim is lesznek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés