Merkel: Az álhírterjesztés az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kihívás

2019. február 8. 13:43

Meg kell tanulni a védekezést a fake news terjesztése ellen, amelyet a hibrid hadviselés részeként is alkalmaznak – mondta Angela Merkel pénteken.

Az álhírterjesztés az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kihívás – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) új központját felavató ünnepségen.

Meg kell tanulni a védekezést az álhírek („fake news") terjesztése ellen, amelyet a hibrid hadviselés részeként is alkalmaznak, ez az egyik legfontosabb feladat annak érdekében, hogy megőrizzék Németország biztonságát és a társadalmi összetartását – mondta Angela Merkel.

„Saját élményeim alapján mondom, az ember gyakran nem is akarja elhinni, hogy mi mindent terjesztenek", de „szembe kell nézni a valósággal", és cselekedni kell – tette hozzá a német kormányfő, hangsúlyozva, hogy a BND-nek kiemelt szerepe van az internet révén gyorsan terjedő álhírek elleni védekezésben. 

A külföldi hírszerzéssel foglalkozó nemzetbiztonsági szolgálat új központja a berlini belváros egyik legnagyobb épületegyüttese, 260 ezer négyzetméteres, felépítéséhez a többi között mintegy 20 ezer kilométernyi optikai és 10 ezer kilométernyi rézkábelt használtak fel.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142888

Ajánljuk még a témában