Megnyitja zarándokszezonját a Mária-út

2019. február 8. 21:19

A magyarság és Közép-Európa Mária-kegyhelyeit köti össze a zarándokút, mintegy 1400 kilométer hosszan, Mariazelltől Csíksomlyóig.

A több száz kilométer hosszú utat útjelzések és táblák jelölik, mentén ajánlott szálláshelyek várják a vándorokat – írja a felvidek.ma.

Mint ismertetik, a gyaloglás közben megélt közösségi érzés, a természet közelsége, a megszokott környezetből való kiszakadás élménye, a fizikai teljesítményből fakadó fáradtság, a spirituális helyek felkeresése, valamint a mély lelki élmények új nézőpontba helyezik a világot.

A Mária-útnak egyénileg és csoportosan is neki lehet vágni, akár egy nap, akár több hét erejéig, kinek-kinek ideje és energiája szerint – olvasható a cikkben. Kiemelik, Ferenc pápa csíksomlyói látogatására kerékpáros zarándoklat is szerveződik.

Ehhez kapcsolódó az az MTI-információ, miszerint a Csíksomlyó környékén élőket zarándokok befogadására szólította fel a katolikus egyház. Mint köztudott, június elsején látogat a pápa a búcsú helyszínére, majd egy hétre rá kezdődik a csíksomlyói búcsú, a magyarság legnagyobb zarándoklata.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142912

Ajánljuk még a témában