A miniszter levelét megírta…

2019. január 26. 11:28

Lendvai Ildikó
Népszava
Egy rendőrminiszter nem sírdogálhat sokáig. Tőle tetteket várnak.

„És szerelmes könnyével azt is telesírta. Végtelenül elkeserítette, mire vetemedtek az ellenzéki képviselők. Egyszer már két hét alatt rendet csinált az országban, és most tessék: kezdheti elölről. Pont ezt utálom én is a rendrakásban. De egy rendőrminiszter nem sírdogálhat sokáig. Tőle tetteket várnak. Noha ő az egyetlen kormánytag, akitől Orbán tart (sok minden lehet a fejében), a végtelenségig ő sem feszítheti a húrt. Még nem. Hogy mit lép majd, ha a miniszterelnök székét inogni látja, azon el lehet spekulálni. De most teljesít. 

A belügyminiszter tehát körlevelet írt a BM intézményeinek: mi a teendő képviselőjárás esetén. Ami veszedelmesebb a tatárjárásnál is. A helyzetet bonyolítja, hogy a BM-ben és környékén többnyire jogászok dolgoznak, azok meg sajnos ismerik a képviselői jogállásról szóló törvényt, és esetleg nem képesek játszi könnyedséggel átlépni rajta. Ahhoz már főügyésznek kell lenni. Ráadásul az ellenzéki követelések között ott van a rendőri túlórák kifizetése és az agyontúlóráztatás megszüntetése is, ez alááshatja a rendvédelmiek harci morálját. A körlevél nélkül talán még földre sem tepernék a képviselőket, vagy gyáván visszariadnának karjuk-lábuk csavargatásától. 

A levelet a miniszter maga jegyzi, nem hagyhatja a kényes feladatot valamelyik helyettesére. A belügyben mindig is adtak a szerzői jogokra, pl. amikor 2017-ben egy ismeretlen tűzoltó írt a tárcának a visszásságokról, képesek voltak poligráfot is bevetni a levélíró azonosítására, „szolgálati tekintély megsértésének” gyanújával. Arról nincs hír, hogy a szolgálati tekintély védelmében a visszaélések felderítésében is léptek volna.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondoljon 2006-ra, Ildikó néni, és vonuljon egy csöndes sarokba.

Hihetetlen, hogy a magyarok ilyen kommunistákat nem intéztek el eleve. Ha náci cenzor lett volna már ki is került volna a letöltött harminc éve után. Itt meg még be se.

"az ellenzéki követelések között ott van a rendőri túlórák kifizetése és az agyontúlóráztatás megszüntetése is, ez alááshatja a rendvédelmiek harci morálját."

Tudniillik, ha a rendvédelmiek harci morálját sikerül aláásni, akkor megismétlődhet az 1990-es Taxis Blokád is, amikor erőszakos eszközökkel majdnem sikerült megdönteni az első szabadon választott kormányt.

Olyan helyzetet szeretnének előidézni, mint 1990-ben a Taxisblokád hozott létre, amely nem sokkal az első szabad választások után az SZDSZ támogatásával a szabadon választott kormány megbuktatását célozta.

A Taxisblokád során több ezer taxis és fuvarozó bénította meg három napra Budapestet és az ország több városát. A blokád ideje alatt csak a tűzoltók, a mentők, valamint az országból kivonuló szovjet csapatok közlekedhettek zavartalanul.
A helyzet ugyan súlyos volt, de
MIND A RENDŐRSÉG, MIND A HONVÉDSÉG VEZETŐI KIJELENTETTÉK, NEM KÍVÁNNAK ERŐSZAKHOZ FOLYAMODNI.
Akkor a karhatalom átállt. Barna Sándor akkori budapesti rendőrfőkapitány közölte, nem hajtana végre olyan parancsot, ami a blokádot megvalósítókat szándékaikban akadályozná.

A rendőrök jó szándékuk bizonyítására meleg teát és hideg élelmet vittek azoknak akik lezárták a hidakat, utakat.

GUSZTUSTALAN, AMIKOR TAXISOK TESZIK MEG MAGUKAT ÉLET-HALÁL URÁNAK, ÉS ELKEZDENEK HATÓSÁGOT JÁTSZANI. FONTOSKODNAK: EZT ÁT LEHET ENGEDNI, AZT NEM. VÉGRE VALAKINEK ÉRZIK MAGUKAT.

Göncz Árpád különösen felelőtlen volt: egy újszülött demokrácia államfőjeként az első kormány megdöntésének kísérletéhez asszisztált.

Ma mondtak a rádióban, hogy Ildikoek védték a szocialista ifjúságot a countrytol, ezért vegzaljak a Bojtorján együttest.

Az MSZP-DK minden jel szerint csoportos amnéziába esett, és teljességel megfeledkeztek a 2006-os eseményekről. Ami még rosszabb, hogy ez egy ragályos változat, ami a többi ellenzéki pártot is fertőzi. A gond az, hogy a többség nem ennyire feledékeny.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés