Szedjétek össze magatokat!

2019. január 25. 7:47

Diószegi-Horváth Nóra
Mérce
Melyik mondatot ki mondta? Melyik pártból? Mi volt az apropó? Ugye, hogy tök mindegy?

„Játsszunk egy kicsit. Mutatok négy mondatot. Annyit elárulok, hogy az egyik 2018. december 17-én hangzott el, az MTVA épülete előtt. Egy másik december 21-én, a Sándor-palota előtt, egy január 19-én, a Várkert bazárnál, egy pedig tegnap a Markó utcában, a Legfőbb Ügyészségnél.

»Tudom, hogy számíthatunk rátok, ti is számíthattok ránk.«

»Ha Orbán Viktor békét akar ebben az országban, akkor mondjon le.«

»Kedves kortársaim, muszáj kiállnunk a szavunkért és elmondani a véleményünket.«

»Lehet, hogy Orbánt baromira zavarja, hogy nekünk pusztán abból kifolyólag jogaink vannak, hogy emberek vagyunk, de mi ki fogunk állni magunkért.«

Na de melyik mikor volt? És ki mondta? Melyik pártból? Mi volt az apropó?

Ugye, hogy tök mindegy?

A helyzet az, hogy a tegnap esti tüntetés (és utóélete) mutatta meg azt, mi a legnagyobb gátja a tüntetések fennmaradásának.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tüntetések fennmaradásának legnagyobb gátjai:
- Az érdeklődés hiánya.
- Az ellenzék mondanivalójának, perspektívájának hiánya.
- A kormánnyal való elégedettség
- Az ellenzék kormányzásának tapasztalatai.

Kösz, hogy segíthettem.

Egyetértek a szerzővel, mert a lényeget mondta ki: az ellenzék pártjai a felismerhetetlenségig menően jellegtelenek. Külön taszító, hogy miközben a nyilvánosság előtt mosolydiplomáciát folytatnak egymással, addig valójában ellentétes-egyéni érdekeik pecsenyéjét sütögetik. Nem az érdek követése a probléma, hanem a hazugság, a megjátszottság, az őszintétlenség, a pitiánerség, a pozitív mondandó kétségbeejtő és égbekiáltó hiánya.

Azt az 'ellenzéki' pártot lehetne komolyan venni, amelyik szerint a Fidesz nem vezeti rosszul az országot, de ők jobban csinálnák.

Az van, hogy továbbra is baj van a diagnózissal, kedves Nóra. És ha a diagnózissal baj van, akkor a terápiával is.

Májusban voltunk szavazni, az emberek rengeteg ikszet behúztak és az jött ki, hogy ismét megbízták O1G-t a kormányzással. Nincs semmiféle diktatúra. A magyar választási törvény - számos más államhoz hasonlóan - a rendszerváltozás óta jutalmazza a győztest. Kicsit vagy nagyon, mindegy, mert nem tetszettek győzni. Kicsit sem.

Értjük, hogy nagyon dühösek tetszenek lenni emiatt, de ebből nem következik semmi. Felvonulni szabad, kajabálni is, törni-zúzni, dobálózni nem. Mégis tetszenek azt is. Ennek ellenére a rendőrök és a bírók úgy bánnak magácskákkal, mint a hímes tojással. Rendőrállam nincs tehát. (2006-ban rátámadtak a kedélyesen beszélgetőkre, lőttek, kardlapoztak, begyűjtöttek, ujjakat törtek, rögtönítéltek, de hát szabad volt ugye, mert fene nagy volt a demokrácia és a jogállam.)

Üzemelnek a bíróságok is, sokezernyi ítéletet hoznak, ezek töredéke érdekes az önök számára, ráadásul a politikai ügyekben ahogy szoktak, beszámítanak a bírók a mindenkori ellenzék javára.

Nincs rabszolgatörvény se. Eddig egy sikeres hazai vállalkozás jelentkezett, hogy élni akar a többlet-túlóra lehetőségével, mert nem győzi kielégíteni a megrendeléseket.

Az Audiban a dolgozók a saját fizetésemelésükért sztrájkolnak, kedvesem, nem O1G megbuktatásáért. A "szakszervezetek és konföderációk" tagjai sem akarnak sztrájkolni O1G megbuktatásáért, mert nagyjából elégedettek azzal, ami van, és senki nem tudja megmondani nekik, hogy a buktatás után mivel lesz jobb. Különben is, újra elmennek az emberek ikszelni és újra megbízzák O1G-t a kormányzással, és akkor mit tetszenek csinálni?

Az egész ország azon röhög és fogja a fejét - vérmérséklettől és állásponttól függően - ahogy az ellenzék obstruált. Mindenki pontosan tudja mi történt, pedig ugye Sargentini asszony megmondta, hogy az emberek el vannak zárva az információtól Magyarországon. A közszolgálati tévé párszáz nézője különösen. (A maasrichti szerződés csapatai felsorakoztak a felszabadításukra a nyugati határainknál.)

Kilencedik éve tetszenek nem létező problémákra terápiát keresgélni.

No igen. Oktatásegészségügykorrupció. Ha ezen a hatalmas réten össze tetszenének gyűjteni naponta legalább annyi aknát, ahány migránsbűnhírt begyűjt Európából O1G propagandagépezete, akkor még lenne is valamekkora esélyük kétségbeesésbe taszítani a népet. De hát azért nagyon meg kéne dolgozni, s nem lamentálni a semmiről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés