A PC-terror az egyik legnépszerűbb sorozatot sem kíméli

2019. január 16. 17:17

Vizvári Soma
Figyelő

Az LMBTQ szubkultúra ugyanolyan könyörtelen csapásokat kapott tőle, mint mondjuk a kereszténység.

„A Family Guy híres arról, hogy senkit nem kímél, bármilyen csoportból viccet csinál, melegekből, transzokból, fogyatékkal élőkből, vallásos emberekből, ateistákból, olaszokból, feketékből, zsidókból… tényleg bárki a készítők célkeresztjébe kerülhet, akik ráadásul kicsit sem fogják vissza magukat. Sokan ezért rajonganak a sorozatért, mások ízléstelennek tartják, van aki pedig egyszerűen nem tartja viccesnek a Family Guy gyakran asszociációkra építő humorát.

Viszont akik szeretik, úgy szeretik, ahogy van. A politikailag inkorrekt humorra vágynak. Bár a pc-kultúrát az Egyesült Államokban a baloldal terjesztette el, és pörgette meg a végletekig, a Family Guy megalkotója Seth MacFarlane - aki maga is a Demokrata Párthoz kötődik ezer szálon - fütyült erre, és gátlások nélkül kiszolgálta közönségét, akik élvezték, hogy a szerző minden határra és pc irányelvre fittyet hány. Szerencsére!

Mert a Family Guy-ra épp ezért senkinek nem lehetett egy rossz szava. Vagyis mindenkinek lehetett, de ez volt benne a lényeg. Bár MacFarlane sokszor felszólalt a melegjogok haladó értelmezése mellett, az LMBTQ szubkultúra ugyanolyan könyörtelen csapásokat kapott tőle, mint mondjuk a kereszténység. Most viszont pár jel arra utal, hogy ebben változások fognak bekövetkezni.

 

A sorozat vasárnap sugárzott részének egyik jelenetében a főszereplő, Peter Griffin arra tett utalást, hogy fokozatosan ki fogják vonni a melegvicceket a szériából.

Ezt később némileg megerősítették a Family Guy vezetői producerei, Alec Sulkin és Rich Appel, akik szerint alkalmazkodniuk kellene a megváltozott környezethez, hogy jobban reflektáljanak a világra. Ezt azzal indokolták, hogy az LMBTQ szubkultúráról való gondolkodás sokat változott az évek során. »Néhány dologról, régebben azt gondoltuk, hogy belefér, ha viccelődtünk vele, de most már tudjuk, hogy ez nem elfogadható« - mondta Sulkin.

Nos, ilyet hallani pont a Family Guy készítőitől, elég ijesztő. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141598

Ajánljuk még a témában