Bolond lyukból

Helyesen író dílerek és a többiek – Az Alapjogokért Központ sajtószemléje

2019. január 10. 18:58

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

A Vice beszámolójából megismerhetjük a bírót, aki a dílerek által forgalmazott drogokat népszerűsítő szórólapok kitűnő helyesírása miatt engedte el a terjesztőket. Az Alapjogokért Központ szemléje a PC-hírek világából.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Újabb hét virradt ránk, ez pedig mindannyiunk számára lehetőséget ad, hogy egy jobb világot építsünk! Hála Istennek a nyílt társadalomnak, világszerte szép számmal vannak olyanok, akik nem pusztán egy jobb világot szeretnének, hanem minden világok legjobbikát. A Vice beszámolójából megismerhetjük például a bírót, aki a dílerek által forgalmazott drogokat népszerűsítő szórólapok kitűnő helyesírása miatt engedte el a terjesztőket. Vagy ott van az otthoni abortuszokat támogató jogi szupercsapat is, amely egyszerre küzd az amerikai csecsemőgyilkosságokért és az illegális transzgender bevándorlók jogokért.

De azokról a »hétköznapi hősökről« sem lehet elfelejtkezni, akik elérték, hogy végre minden angliai iskolában a kötelező tananyag része lett: nem kizárólag a nők menstruálhatnak. Persze a felvilágosultak számára ez eddig is triviális volt, de egyes maradi zsidó családok még most sem hajlandóak felfogni a gendertudomány ezen egyszeregyét – ők most jól megtudták, hogy is állnak a dolgok. De nem lehet mindenki az eszme élharcosa, néha az is elég, ha kicsiben kezdjük.

Mondjuk a Daily Mail jóvoltából most még a kedves olvasó is bekapcsolódhat a „szőrös január” elnevezésű, »természetes-testszőrnövesztő« kezdeményezésbe. Persze csak akkor, ha nő – vagy, ha legalább saját magát nőként azonosítja. Sajnos azonban nem mindenki osztja még a haladó gondolatokat, sőt, a támadás néha onnan érkezik, ahonnan a legkevésbé várnánk. A Slate leplezi le a máskor a progresszió apostolaként tetszelgő YouTube-ot, mely nem átall az esetleges kockázatokat is megjelenítő videókat tárni az abortusz kifejezésre kereső felhasználói elé. Sőt, a videómegosztón olyan animációk is megjelenhetnek, amelyek a méhben növekvő magzatot érző lényként állítják be, ezzel próbálván elvenni a csecsemőgyilkosságra készülődő nők kedvét tervüktől. Akit pedig hidegen hagy a szőrnövesztés, nem akar küzdeni illegális transzgender bevándorlókért és az abortuszhoz sem kapott kedvet, az a Metro beszámolójából megtudhatja mit jelent a »menstruációs szegénység« – vagy megismerkedhet azon bátor minnesotai fiú (?) történetével, aki a peres eljárástól sem riadt vissza, hogy miniszoknyában, pomponnal szurkolhasson kedvenc csapatának.”

A szemle itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141323

Ajánljuk még a témában