Se Gyurcsány, se Orbán!

2019. január 9. 14:00

Volner János
Facebook

A Jobbik elnökhelyettese pedig már egyenesen arról beszél, hogy szívesen együttműködik Gyurcsány Ferenccel, sőt, akár az ördög öreganyjával is...

 

„Se Gyurcsány, se Orbán! Teljes a balliberális pártok összefogása

2014 és 2018 között a magasabb választási részvétel ellenére is 93 ezer fővel csökkent a parlamenti ellenzéki pártokra leadott szavazatok száma. Ezzel párhuzamosan a Fidesz 560 ezer fővel növelte listás szavazóinak számát. 

Miközben sokan a teljes ellenzéki összefogást követelték, egy fontos körülményről elfeledkeztek: a Jobbik balra tolódása miatt több százezer, a Jobbikban csalódott ember inkább a Fideszre szavazott, mert sem a liberális pártokat (LMP, Momentum), sem a baloldaliakat (MSZP, DK) nem akarta hatalmon látni. A Jobbik a meggyengülő baloldali pártok szavazóival átmenetileg pótolta ugyan a saját veszteségét, de a baloldali fordulat egészében véve alaposan meggyengítette az ellenzéket és megerősítette Orbán Viktor pártját.

Erre most mit látunk? Teljes lett a balliberális egységfront, a Jobbik elnökhelyettese pedig már egyenesen arról beszél, hogy szívesen együttműködik Gyurcsány Ferenccel, sőt, akár az ördög öreganyjával is... Gyurcsánnyal talán nyerni lehet? Nem hinném... Mára a Mi Hazánk Mozgalom lett az egyetlen Gyurcsány-mentes ellenzéki párt. Mert sem Orbán Viktorból, sem Gyurcsány Ferencből nem kérünk!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141255

Ajánljuk még a témában