EP-választás

A Jobbik értelmetlennek tartja az összellenzéki összefogást

2019. január 8. 13:54

A Jobbik több szempontból is rossz felvetésnek tartja az összellenzéki összefogást az európai parlamenti választásokra.

Értelmetlen és zavart okozna az összellenzéki összefogás címmel adott ki közleményt a Jobbik Magyarországért Mozgalom kedden.

A Jobbik több szempontból is rossz felvetésnek tartja az összellenzéki összefogást az európai parlamenti választásokra – írják az MTI-hez eljuttatott közleményben. „Az EP-választás egy tisztán pártlistás szavazás, éppen ezért nincs is nagyon európai példa hasonló összefogásra, közös listára. A Jobbik a többi hazai párthoz képest elsőként, már decemberben bemutatta európai választási programját, amely markáns alternatívát kínál a Fidesszel szemben.”

A fentieken túl Gyurcsány Ferenc személye is visszatartja a pártot a közösködéstől. „A Jobbik szociális néppártként nem léphet választási szövetségre Gyurcsány Ferenccel – akinek az elszámoltatását a Fidesz szabotálta el tudatosan –, de olyan politikai erőkkel sem, akik szerint a magyar férfiak nem érdemlik meg 40 év keményen ledolgozott év után a nyugdíjat vagy akik elutasítják a magyar bérek európai szintű felzárkóztatását, a béruniót” – írják.

„Meglátásunk szerint együttműködni konkrét ügyek vagy jó célok mentén lehetséges, s ehhez a legerősebb ellenzéki párt tartja magát a jövőben is. Egy széleskörű ellenzéki EP-lista bohózattá válna, hamar széthullana és csak zavart keltene. Egyedül a Fidesz érdekeit és propagandáját szolgálná” – írja a Jobbik.

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141182

Ajánljuk még a témában