A Miniszterelnökségen vett volna ebédet Varju László és Gréczy Zsolt

2019. január 8. 15:45
Még ételhordót is vittek. A happeninget egy férfi zavarta meg. Videó!

A Demokratikus Koalíció (DK) törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint a Miniszterelnökségen.

A párt két politikusa, Varju László alelnök és Gréczy Zsolt frakciószóvivő kedden azután tartott sajtótájékoztatót a Miniszterelnökség előtt, hogy a hvg.hu előző nap megírta, az épület menzáját a Gundel Étterem működteti. A cikk megjelenése után a Miniszterelnökség elküldte a portálnak a menza étlapját, amiből kiderült, hogy egy menü 850 forintba kerül.

A sajtótájékoztató előtt a két politikus, valamint a DK néhány, a helyszínen megjelent aktivistája ételhordókkal a kezében megpróbált bemenni az épületbe, hogy ott ebédet vásároljanak.

A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki a képviselőknek azt mondta, hogy a menzáról egy bárki számára elérhető nyilvános pályázatot írtak ki. A megkötött szerződés az ételek valós összegét tartalmazza, azokat az étterem állapítja meg, abba a Miniszterelnökség nem szól bele, a Gundel pedig havi 2,5 millió forint bérleti díjat fizet – tette hozzá. Kijelentette, hogy amennyiben a képviselők közérdekű adatigénylést nyújtanak be, kiadják nekik a szerződést.

Azt is elmondta, hogy a két ellenzéki politikus akkor léphet be a Miniszterelnökség épületébe, ha ezt a szándékukat 72 órával korábban jelzik.

A beszélgetést követően Varju László azt mondta az egybegyűlt újságíróknak, kezdeményezik, hogy az ügyben kötött összes szerződést hozzák nyilvánosságra. A politikus kijelentette, néhány száz forintért nem lehet olyan minőségű ebédet adni, mint amit a Miniszterelnökségen biztosítanak a kormányfőnek és a kormánytagoknak.

A politikusokat a sajtótájékoztatón reagáltatták a jobbikos Gyöngyösi Mártonnak a szavaira. A Jobbik frakcióvezetője egy interjúban azt mondta, hogy egy „nemzeti ügy, vagy szent cél” érdekében mindenkivel hajlandóak összefogni, „nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is”. Gréczy Zsolt azt felelte, hogy az ellenzék már állt egy közös színpadon és ezt rendkívül fontosnak tartják. Hozzátette, minden ellenzéki párt érzi, hogy ez a közös megjelenés egybeesik a kormányváltást akarók szándékával.

Demokratikus Koalíció még nem döntött arról, hogy kit fog támogatni, amennyiben az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről előválasztást dönt – közölte a frakciószóvivő egy újabb kérdésre.

A sajtótájékoztatót többször is megzavarta egy férfi, aki azt kérte, hogy az ellenzék ötpontos követeléseit egészítsék ki egy hatodikkal, ami kötelezően előírná a vasárnapi bolti zárva tartást. A férfi egy alkalommal háttal nekidőlt Varju Lászlónak, majd a kövezetre csúszott, miközben azt kiabálta a képviselőnek, hogy: „hagyjon, nehogy fejbe rúgjon, ne bántsanak”!

(MTI)

Összesen 280 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezeknek nem a Gundelba kellene menniük hanem a bordélyházba, ott tán még alkalmaznák is őket.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. január 8. 16:25

Varju jó rúdtáncos lenne.

Kétszemélyes éhező menet.

Imádnak szerepelni ezek a demokratikus primadonnák.

Ez a mai baloldali pártelit? Ennyire futja intellektuális téren? Talán még soha sem volt ennyire szánalmas, szellemileg ennyire silány a magyarországi baloldal vezetése.

Ez a mai baloldali pártelit? Ennyire futja intellektuális téren? Talán még soha sem volt ennyire szánalmas, szellemileg ennyire silány a magyarországi baloldal vezetése.

"a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint a Miniszterelnökségen."

tehát ingyen helyett fizessen kelljen..

Na, megint elindultak a bogarak a fejedben?
Ki kellene már szedesd őket!

Nem semmi, hogy ilyen témák körül forog az ellenzék. Nagyon remélem, hogy májusban hatalmas nagy pofont fognak kapni a választóktól. Ez már tényleg minden határon túlmegy ez az állandó médiakurválkodás, amit ez a szánalmas ótvar ellenzék művel. Ez a tulokfejű, puhatestű, dagadt Varjú is takarodjon most már a jó édes anyjába. Redvás proli féreg.

Kínaiban kap 520 forintos menüt ez a két éhes proletár és beírhat a vendégkönyvbe.

"Kétféle étterem és büfé – ez várja a Parlament dolgozóit, így az országgyűlési képviselőket is egy-egy napon. Az alagsortól felfelé haladva, emeletenként más és más a kínálat, és egyre magasabbak az árak. Míg a legalsó szinten egy menü 800 forintnál is kevesebbe kerül, az Országház főemeletén már 2200 forintot kell az ebédért fizetni. Ha politikusaink a tudatos táplálkozásra is szeretnének odafigyelni, a Parlamenthez közeli képviselői irodaházban még színkódos tájékoztatót is kapnak arról, mit mivel érdemes fogyasztani.

Hamis gulyás és bácskai rizses csirke mindössze 770 forintért – nem is csoda, hogy hosszú sorok kígyóznak az ételt ilyen áron kínáló hely előtt. A kevesebb mint 800 forintért kapható menü nem egy külvárosi kifőzde étlapján, hanem a Parlament éttermének kínálatán szerepel. Az Országház alagsorában igen nagy népszerűségnek örvend a – parlamenti szóhasználat szerinti – menza, amelyet nem csupán a Ház dolgozói, a pártok frakcióinak alkalmazottai vagy a sajtó munkatársai, de képviselők, sőt néha még kormánytagok is előszeretettel látogatnak. Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert korábban nemegyszer lehetett látni sorban állni tálcájával a kiadópult előtt, ahogyan Navracsics Tibor is megfordult a „menzán” még európai uniós biztosi kinevezése előtt."

A folytatás itt olvasható: https://mno.hu/eletmod/mit-ebe..

"Olcsó a parlamenti büfé, voltam ott."

Csak macerás a parkolás, meg a bejutás. FeGyőr is csak a lépcsőig jutott..

Ez már nem hatalomirígység, hanem péniszirígység.

Még mindig a Parlament étterme a legjobb választás, ha valaki olcsón szeretne menüzni (+étlep)

"Ha azt hitte, otthon olcsón ki tud hozni egy ünnepi ebédet, nézze meg a mai parlamenti étlapot! Az Országház Étterem az épület pincéjében található, a politikusokon kívül idejárnak a Ház dolgozói, a pártok frakcióinak alkalmazottai és a Parlamentből tudósító újságírók is. Én egy Számadó Juhászné (nincs köze a politikus Juhász feleségéhez) levest ettem egy igazán nagy adag vargabélessel, ami vaníliasodó helyett egy nagy merőkanálnyi erdei gyümölccsel került a hasamba az “A” menü részeként, mindössze 770 forintért."

https://index.hu/mindekozben/p..

Ha drága kaját eszik: urizál. Ha olcsó kaját eszi: Hogy képzeli? Máshol drágább a kaja!

Tipikus irigy proli. Méghogy keresztény... habzó szájú, ótvar hernyótalpas vörös proli.

A fletóistàk megin a torkànàl ragadtàk meg a kérdèst! Feri szottyasztott csirkèit eszik?

Szerintem Orbán olyan fétis a számukra, hogy mindenét irígylik.

Áhh, ez már max képen lát péniszt. Aki rendszeresen szexel, az nem ír ilyen frusztrált ökörségeket.

A Szarka és a Varju. Kettő egy pár. Most éppen összehangolnak.

Ezt az ellenzéket, és fanatikus táborát májusban és ősszel a választásokon bele kell döngölni a földbe. Ezek elmebeteg állatok.

A Jereváni rádió úgy tudja azért nem engedték be őket, mert féltek, hogy elcsenik a sótartókat.

Ez a Varju vetési? Esetleg kormos? Vagy vöröscsőrű csóka?

A Miniszterelnökség közleménye

Az önkiszolgáló menza nem étterem. Az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.

A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint.

Kettős mércének tartjuk, hogy az ellenzéki képviselők az országgyűlési menza árképzése ellen, ahol maguk is étkeznek, nem tiltakoznak, a Karmelita épület menzájának árszabását viszont kritikával illetik.
Forrás: http://os.mti.hu/hirek/140678/..

"A komcsik már nem Nokiás, hanem ételhordós dobozokkal flangálnak."

Nem flangálnak csak koldulnak, de nem merik bevallani.

Taszító AVÓ-s pofája van Varjunak.

A Parlamentben olcsóbb, 780 ft a menü. Ebben is megvezetik az olvasóikat. Ők annyiért esznek!

Irigy vörösök! A belvárosban számtalan helyen ennyiért adják a menüt.
Ki is van írva a táblákra az éttermek előtt az utcán.

Eltaláltad, nem gondolom. Nem gondolod, hogy nem egyedül a miniszterelnököd étkezik ezen a helyen, ezen az áron, hanem az ott dolgozó takarítónők, konyhások, irodai dolgozók is?

Káposztás tészta neked színvonalas menü?

Nézzétek meg, hogy mi a kaja ebédre egy óvodában, iskolában és az árakat is, utána pofázzatok, komcsik!

Azzal kérkednek, zsarolnak, hogy országgyűlési képviselők, de annyi eszük sincs, hogy felkészüljenek, utánanézzenek annak, amit állítanak. Csak szemétkedni tudnak a kispályások!
Ezekre bízni egy országot? Nagy felelőtlenség lenne.

https://officina.hu/belfoeld/1..

http://www.tinnye.hu/altalanos..

Az iskolákban jók a kaják! Az "ehetetlen szar" pedig a ti konyhátokban vár rád, te "nagyonszerencsétlen"!
Na mi van, ideges vagy a valóságtól? Az jó! :)
Nézz csak utána, hogy mennyit kell fizetni háromszori étkezésnél!
Mennyit linkeljek be neked, hogy felfogd?!

Étkezési térítési díjak 2018. január 1-től:
ebéd: 291 Ft.
reggeli+ ebéd; ebéd+ uzsonna: 353 Ft.
reggeli+ ebéd+ uzsonna: 415 Ft.

http://csataiskola13.hu/gyerme..

Sétálgassál, szép az idő!

Ez, csak egy példa volt. Küldhettem volna egy XIII. kerületi menő óvodából is. Na jó, küldök, hogy ámulj és bámulj!

Zöld ág óvoda

http://ovoda.bp13.hu/zold-ag-t..

Milyen "szar minőségről" beszélsz?
A kiváló magyar zöldségekről, gyümölcsökről, húsokról?

Ne tedd, mert elfáradsz! Ja, hogy ez még nem jutott az eszedbe?
Eszedbe sem jutottak az ott dolgozók? Csak Orbánon forog egyfolytában az agyad?

Akkor gondolom az sem, hogy a köztársasági elnökökre külön konyha dolgozik. Gönczre is és Sólyomra is. Na az, már nem ilyen olcsó menü.

Szerinted a miniszterelnökök, pl. az angol, menüt eszik?

Dehogynemlehet! Nagyker áron.
Az alapanyagok kiválóak! A szakács tudása az ami jóvá, vagy rosszá teheti a kaját. Erre még nem gondoltál?
Ha rossz a kaja, egy iskolában, oviban, felmondják a szerződését és mással pályáztatnak.
Azt se felejtsd el, hogy az iskolában nem csak a gyerekek kajálnak, hanem a tanárok is.

Most magadra hagylak. Járd körbe egyedül a témát.

Nem ismered a Bibliát?

Pontosan. Én is ezt magyaráztam neki. Orbán, majd hazaszalad ebédelni, Pl. Brüsszelből, Izraelből, Brazíliából?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés