Semjén hobbija 100 milliárdba fog fájni a magyar embereknek

2018. december 15. 16:37

Az átláthatóság nem biztosított, az adófizetők számára a brutális bukta viszont garantált.

„Orbán Viktor sportmániája mellett egy másik kormánytag lázálma miatt marad el az egészségügy és más fontos ágazatok érdemi fejlesztése. Hazánk 2021-ben vadászati világkiállítást rendez, amely Semjén Zsolt szerint hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország vadászati világhatalommá váljon. Ugyan a rendezvény még csak bő két év múlva lesz, de már a jövő évben elköltenek 7 milliárdot az előkészületekre.

A tervezett teljes költségvetést pedig még elmondani sem merik, de a kiszivárgott hírek szerint már most 50 milliárd forint feletti összeggel kalkulálnak. Az eddigi tapasztalatok után pedig joggal feltételezhető, hogy a végső összeg ennél jóval több lesz. Elég, ha a vizes világbajnokságra gondolunk, ahol még jóval a rendezvény után is kifizetésre kerültek több milliárd forint értékű számlák. A vadászati világkiállítás bevételi oldalon sem hoz a magyar emberek számára jelentős előnyt, hiszen a fideszes elit és üzleti köre olyan mértékben telepedett rá a vadászatra, turizmusra és a mezőgazdaságra, hogy a kiállításból esetlegesen származó bevétel is hozzájuk kerül. Ilyen körülmények között a Jobbik elfogadhatatlannak tartja a világkiállítás megrendezését, hiszen az átláthatóság nem biztosított, az adófizetők számára a brutális bukta viszont garantált.

A Jobbik arra szólítja fel Semjén Zsoltot, hogy hobbiját a jövőben úgy folytassa, hogy azzal ne okozzon több felfordulást. A miniszterelnök-helyettes ne pazarolja a magyar emberek adóját és ne ölje meg a svéd emberek háziállatait.”

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/140242

Ajánljuk még a témában