Két jó barát

Amerikai nagykövet: „Sikerült magasabb szintre emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat"

2018. december 13. 11:35

Az elmúlt hónapokban magasabb szintre sikerült emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint az elmúlt hónapokban sikerült magasabb szintre emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat, a két ország közötti párbeszéd pedig baráthoz és szövetségeshez méltó módon zajlik.

David B. Cornstein csütörtökön az Országgyűlés külügyi bizottságában kiemelte, az Egyesült Államokat és Magyarországot mélyen gyökerező viszony fűzi össze, amelyben néha vannak véleménykülönbségek, de a tiszteletteljes párbeszéd által ezeken is úrrá tudnak lenni.

A nagykövet közös stratégiai érdeket tükröző és az Egyesült Államok szempontjából prioritást élvező ügynek nevezte NATO egységének kérdését Ukrajnára vonatkozóan, valamint az energiabiztonság és a védelmi együttműködés témáját. 

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt hangoztatta, hogy stratégia mélységű nézeteltérések nem terhelik a két ország kapcsolatát, a rendszeres egyeztetések pedig remélhetőleg meghozzák a nyitott kérdésekre is a megoldást.

(MTI)

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/140107

Ajánljuk még a témában