Az ellenzék ma végre nem volt „ciki”

2018. december 12. 14:38

Tóth Csaba
Facebook
Nincs a mai nap a Fidesz elkényelmesedése nélkül.

„Gyorselemzés a mai parlamenti akcióról

1. Nincs a mai nap a Fidesz elkényelmesedése nélkül. Az első parlamenti tiltakozást az váltotta ki, hogy Lezsák indokolatlanul megvonta a szót az ellenzéktől mert nem akart reggelig a parlamentben ülni. Ezen a héten a kormánypártiak nem voltak hajlandók egyenként szavazni a módosítókról mert az túl sok ideig tartott volna. Ha a fideszesek végighallgatják az ellenzéket és végigszavazzák a majdnem háromezer módosítót, nincs a mai nap.

2. Az ellenzék ma végre nem volt »ciki«. A hol bénasággal, hol kollaborációval vádolt ellenzéket egyetlen akció nem teszi ismét vonzóvá, de rég lehetett látni azt, hogy az ellenzéki képviselők büszkén és emelt fővel küzdenek valamiért. Az ellenzékkel kapcsolatos lélektani változás lehet a mai nap legfontosabb eredménye: a parlamenti pártok ma megfeleltek választóik elvárásának hogy »végre csináljanak valamit«.

3. A jó összefogás működik. A választási kampány folyamatos összefogás-mantrája sokszor olyan visszatetsző volt, hogy elfeledtette: az emberek persze szeretnének összefogást. A rabszolgatörvénynek az ellenzék adott egy közös nevet, akcióit részben koordinálta és senki nem próbálta azt látványosan »megnyerni«. Több közös képpé állt össze az ellenzék az utóbbi hetekben mint a teljes 2018-as választási kampányban.

4. Az ellenzék fő ereje balról jött. Az ellenzéki pártokat persze nem egyformán érinti a téma: az akciók »arcaivá« főleg MSZP-Párbeszédes politikusok, valamint Szél Bernadett váltak, amiben nagy szerepet játszott hogy az ülés nagy részét Tordai Bence közvetítette.

5. A kormányzati reakció dönt a parlamentarizmus jövőjéről. Ha a Kövér által fenyegetően emlegetett »következmények« lesznek dominánsak, és a Fidesz megpróbál komolyabb anyag, büntetőjogi vagy mandátumot érintő szankciót bevetni, az biztosan az ellenzék radikalizálódásával jár majd. Kövérrel szemben Orbán mintha kevésbé lett volna felháborodva: ha a kormányoldal »elengedi« a mai akciókat, az paradox módon növelheti a parlament és a parlamenti viták szerepét a következő években.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

https://www.echotv.hu/hirek/2018/12/12/az-ellenzeki-kepviselok-viselkedese-az-alkotmanyos-rend-alaasasara-iranyult-az-alapjogokert-kozpont-szerint

Ha ez megáll, akkor a fijjuk meg a lyányok köthetik föl a gatyákat meg a bugyikat....

Undorító volt és félelemkeltő.

Aki erre képes, az még mire. Teljesen gátlástalanok. Legközelebb lőnek, ha valami nem tetszik?

Elkeserítő.

A képviseleti demokrácia ilyen. A kétharmados többség szabadon kormányoz, a jelek szerint eredményesen, mert aki dolgozik, annak kicsit jobban megy és ez a harmadik, meggyőző többségű ciklus.A választók szabadon választanak.

Ez nem jelenti azt, h. nincsenek szabályok. Mindig is voltak. Aki NEM tartja be őket, következményekkel kell szembenézzen.

Ez egy demagóg csürhe, akinek ez nem ciki, annak nincs ki a négy kereke.

"Az ellenzék ma végre nem volt „ciki”"

Ma volt a legcikibb. Eddig.

Szó szerint ezt írtam volna.

Van egy találó angol kifejezés arra, amit Tóth Csaba művelt ebben az irományban:

wishful thinking

Nem volt ciki, csak aljas!
Ezek még nem túlóráztak és nem is fognak mert nem igazi dolgozók.
Az igazi dolgozó örült a túló

Ma veszélyben volt a népképviselet, a jogállam, a fékek és ellensúlyok rendszere. Lassan lövöldözni fognak a Parlamentben ezek.

Nem vagyok képben. Mikor lesz már Hanuka? Akkor lenyugszanak ezek?

"Ezen a héten a kormánypártiak nem voltak hajlandók egyenként szavazni a módosítókról mert az túl sok ideig tartott volna. Ha a fideszesek végighallgatják az ellenzéket és végigszavazzák a majdnem háromezer módosítót, nincs a mai nap."

Végigszavazzák a háromezer módosítót, ja. Ha egyszer szembetalálkozunk az utcán, szét fogom verni azt a tenyérbemászó képedet, te ocsmány féreg.

"Az ellenzék ma végre nem volt „ciki”"

Tényleg nem volt ciki. Szarkupacként viselkedtek.

Nem jön rá. Ő liberális, nekik mindent lehet. Neki ez szívből, igazán tetszett. Korai volt a vélemény nyilvánítás, vagy az este és az éjszaka is tetszett neki?

Már a diákokat is hergelik a kötelező szombati tanítással!
Szemetek.

Gyurcsánynak nincs valóságérzete. Beteg ember. Csak sajnálni lehet. Az ellenzék pedig egy kezdő óvodás csoport értelmi színvonalát sem éri el. Ez abból is látszik, hogy képtelenek felfogni, hogy minden hasonló megmozdulásukkal, egyre távolabbra lökik magukat a hőn áhított vezetőszerep elérésétől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés