Angela és Annegret

2018. december 8. 10:14

Kottász Zoltán
Magyar Idők

A bevándorlási válság kiváltotta politikai harcok felőrölték a nagykoalíciót, a CDU/CSU-szövetséget és magát Merkelt is.

„Annegret Kramp-Karrenbauernek hívják mostantól Európa legfontosabb politikusát. Azt az embert, aki Németország vezető pártját irányítja, miután átvette a stafétabotot Angela Merkeltől.

A Merkel-korszak ugyanis pénteken véget ért: a Kereszténydemokrata Uniót tizennyolc éven keresztül vezető kancellár asszony nem csupán a pártelnökségről mondott le, hanem politikai pályafutásának intett búcsút. Mindenki tisztában van vele – CDU-n belüli párttársai, a német választópolgárok, Németország szövetségesei –, hogy ezentúl nem Angela Merkelt kell hívni azon a bizonyos képzeletbeli forróvonalon, ha égető problémáról van szó, Európa jövője forog kockán.

A Merkel-korszak pénteken véget ért, a kancellár asszony pedig béna kacsa lett. Ilyenkor úgy szól a fáma, hogy a leköszönő politikust nem hajtja már a versenykényszer, nincs adrenalin, nem kell belső ellenfeleinek a legyőzésével foglalkoznia, nyugodtan végezheti kormányfői teendőit.

Angela Merkel pechjére azonban az elmúlt három év – a migrációs válság kezdete óta – másról sem szólt, mint a politikai partnereivel és ellenfeleivel való állandó acsarkodásról. A bevándorlási válság kiváltotta politikai harcok felőrölték a nagykoalíciót, a CDU/CSU-szövetséget és magát Merkelt is. A CDU ma meggyengülten és megrogyva áll választói és a német nép előtt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139858

Ajánljuk még a témában