Izrael-ellenes kijelentések miatt rúgta ki az egyik kommentátorát a CNN

2018. november 30. 08:11

Marc Lamont Hill Izrael-ellenes bojkottot hirdetett, és a „a folyótól a tengerig terjedő szabad Palesztináról” beszélt.

2018. november 30. 08:11

A CNN amerikai hírtelevízió megvált csütörtökön egyik állandó kommentátorától Izrael-ellenes kijelentései miatt.

A kommentátor, Marc Lamont Hill, a Philadelphia melletti Temple Egyetem kutatója ellentmondásosnak ítélt beszédet mondott szerdán az ENSZ-ben egy rendezvényen. A CNN másnap bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondja a szerződését.

Hill Izrael-ellenes bojkottra szólította fel az országokat. Azt mondta, nemcsak arra van lehetőség, hogy „szavakban szolidaritásunkat hangoztassuk, hanem arra is, hogy politikai cselekvés, helyi és nemzetközi akciók mellett kötelezzük el magunkat, és ez megadja majd nekünk azt, amit az igazság megkövetel, azaz a folyótól a tengerig terjedő szabad Palesztinát”.

A „folyótól a tengerig” kifejezést radikális Izrael-ellenes csoportok és a gázai radikális palesztin szervezet, a Hamász szokta használni, arra utalva, hogy a Jordán-folyótól a Földközi-tengerig húzódó palesztin államot akarnának látni.

Hill mondatait számos amerikai szervezet elítélte, ő pedig csütörtökön Twitter-bejegyzésekben magyarázkodott.

Nem támogatom az antiszemitizmust, zsidó emberek meggyilkolását (...). Egész életemben ez ellen küzdöttem” - írta az egyik mikroblog-bejegyzésben. Egy másikban leszögezte: „A folyótól a tengerig kifejezés használata nem felszólítás volt valakinek vagy valaminek a megsemmisítésére. Ez felszólítás volt az igazságra mind Izrael, mind Ciszjordánia és Gáza számára”.

A CNN közleményben jelentette be, hogy felbontotta Hill szerződését, és elhatárolódott munkatársától a Temple Egyetem is.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2018. november 30. 08:19
A CNN ralepett az orbanista-2/3-agykaros-zioni utvonalra. Innentol fogva Izrael biralata lesz a fobenjaro vetseg. Nyetanjahu kiadta az ukazt, hogy az antiszemitizmus uj korszakba lepett, innentol fogva semmisem ugy volt! Mert matol fogva a zioni nyomulas minden biralata az antiszemitizmus es nem mas! Lol! Tessek jobbra igazodni, magyar talpnyalok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik