Ki ölte meg Mónit?

2018. november 25. 17:34
Dr. Wirth Judit - Hoffmann Kriszta
Mérce

2015. január 30-án délután meghalt egy nő.

„2015. január 30-án délután meghalt egy nő.

Egy hospice ágyon, végső stádiumú rákban, ami leuralta és tönkretette a testét, és elvette tőle a lehetőséget, hogy olyan életet élhessen, amilyet szeretett és megérdemelt volna. Úgy, ahogy bántalmazó férje is tette vele 21 éven keresztül, minden intézmény tudtával és akadály nélkül.

Móni a NANE Egyesület „Vodafone a nők biztonságáért” programjának ügyfele volt. 2013. július 13-án került be a programba. Másfél év alatt 68 alkalommal beszéltek vele az Egyesület munkatársai – utoljára 2015. január 29-én –, és segítették őt a rendőrségi és egyéb hivatalos ügyeinek intézésében. De még egy hozzáértő civil szervezettel a háta mögött sem sikerült elérni, hogy Móni biztonságba kerüljön, és bántalmazója rácsok mögé.

Amíg a gyerekek kicsik voltak, Móni nem akart kilépni a kapcsolatból: össze akarta tartani a családot, és nem is volt hová mennie a gyerekekkel. A kapcsolatban rendszeres volt a testi erőszak. Móni többször tett feljelentést, de általában azt mondták neki a rendőrök, hogy „nem biztos, hogy lesz belőle ügy”. Általában nem lett. Amikor a lányok kamaszok lettek, Móni elhatározta: ki akar szállni.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139187