Beleszállt Trumpba és Merkelbe Nicolas Sarkozy

2018. november 23. 10:13

De az uniót se kímélte a volt francia elnök.

Nem túl gyakran nyilatkozik meg mostanában Nicolas Sarkozy volt francia államfő, most viszont egy befektetők előtt tartott beszédében beleszállt Donald Trumpba, Angela Merkelbe és az Európai Unióba is – adja hírül a Le Nouvel Observateur.

Demokráciáink puszta karikatúrává váltak, tehetetlen rezsimekké. A nyugati világban egyetlen globális vezető sincs többé. Az Egyesült Államokban tweetek vannak, amik nem túl magas intellektuális tartalommal bírnak” – fogalmazott Sarkozy a Twitteren aktív Donald Trumpra utalva. Merkelt sem kímélte a volt elnök: „Merkel asszony migrációs politikájáról beszélnek, de melyikről? A két évvel ezelőttiről vagy a mostaniról? Mindent mondott, meg mindennek az ellenkezőjét is. Választani kell”.

Az unióról pedig eképpen nyilatkozott Sarkozy: „Arról álmodnak, hogy fontos posztot kapnak valamelyik európai intézményben? Egy tanácsom van: ne rendelkezzenek gerinccel, és egy kis országból jöjjenek. Európa robotpilótára van kapcsolva, senki nem vezeti többé. Hogy egy nagyon intelligens vagy egy nagyon ostoba ember kerül az Európai Bizottság élére, az teljesen mindegy."

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139090