Nyilvános vitára hívom Fekete-Győr Andrást

2018. november 15. 09:08

Puzsér Róbert
Facebook

Remélem, lesz alkalmam elmondani neki, mi a baj az MSZP-vel folyó tárgyalással, miért tévedés program.

„Egy hét telt el azóta, hogy kijelentettem: a Momentum Mozgalom elnöksége az MSZP-vel önkormányzati pozíciókról egyezkedik. Az egy hét folyamán az elnökség nem tagadta és nem cáfolta, hogy ezek a tárgyalások valóban zajlanak, továbbá nem pereltek be, amiért valótlanságot állítottam róluk, s ezzel rossz hírbe hoztam őket. Sőt: az MSZP budapesti elnöke három napja a Népszavában meg is erősítette a tárgyalások tényét. A Momentum úgy seftel a posztkommunista pártelittel, hogy még nem mutatták be sem a programjukat, sem azt az egyedülállóan integratív személyiséget, akit a főpolgármesteri posztra jelölnek, és akit a konzervatív érzelmű jobbikos szavazók éppúgy a magukénak érezhetnek, mint a zöld LMP-sek, a Kádár-nosztalgiában aszalódó szocialisták és a gyurcsányista kvízprofesszor. S akkor még szót sem ejtettem a Momentum szavazóiról, akiknek Fekete-Győr András megígérte, hogy teljes egészében leváltja az elmúlt harminc év politikai garnitúráját a Fidesztől és a KDNP-től a Jobbikon és az LMP-n át az MSZP-ig és a DK-ig.

Két tippem van a jelöltjükre: az egyik George Clooney, aki kellően jóképű, kellően hollywoodi és nagyon nem megosztó jelölt, a másik maga Fekete-Győr András, aki pedig annyira integratív személyiség, hogy áprilisban majdnem kétharmaddal verte el a rendkívül megosztó Orbán Viktort. Mindössze azért nem jött össze a kétharmados Momentum-frakció, mert a hazai választók nem olvastak elég marketing-tankönyvet arról, ki a jó jelölt.

Ezennel nyilvános vitára hívom a Momentum Mozgalom elnökét, Fekete-Győr Andrást. Remélem, lesz alkalmam elmondani neki, mi a baj az MSZP-vel folyó tárgyalással, miért tévedés program és identitás helyett marketingközhelyeket mantrázni, és miért más a politika, mint az üdítőital-promóció. Örömmel beszélnék vele a centrumról, Budapest jövőjéről, és arról, hogy Tarlós István leváltása mint politikai cél önmagában miért nyomorúságosan kevés.

Az időpontot, a helyszínt és a körülményeket Fekete-Győr András határozhatja meg – mindössze ahhoz ragaszkodom, hogy az esemény nyilvános legyen. Ha már a Momentum elnöksége az elmúlt hetekben nem tudott időt szaktani a párbeszédre, legalább a nyilvánosságot tisztelje meg azzal, hogy érveibe és szempontjaiba betekintést enged.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138682

Ajánljuk még a témában