Herr Tusk, a hű szolga

2018. november 13. 19:17

Megadja Gábor
888

A lengyel ifjak azt állították: Tusk Merkel pincsije, és a germánok csicskájának lenni Lengyelországban fölér több Megyó-féle koccintással a Kempinskiben.

„A lényeget viszont értettem. A lengyel ifjak azt állították: Tusk Merkel pincsije, és a germánok csicskájának lenni Lengyelországban fölér több Megyó-féle koccintással a Kempinskiben. A lengyeleknél ezért fut leginkább »Herr Tusk« néven.

Ez most csak arról jutott eszembe, hogy a birodalom visszavágott Tusk segedelmével Orbánnak az Európai Néppárt kongresszusán. Hallhatunk mondatai után nagy vastapsot és ujjongásokat. Ahogy Orbán beszéde közben/után is. Ez is jelzi, hogy a megosztottság továbbra is fönnáll, és hogy a néppárt rendesen fel van töltve liberális puhapöcsökkel, még ha akadnak is ott nemzeti-konzervatívok. (A videó alatti kommenteket pusztán saját szórakoztatásunkra is nézegessük kicsit!)

De kik ujjongnak itt?

Bukott és eltemetett politikusok, valamint azok a Vichy-konzervatívok, akik épp a jutalmul kapott nyugdíjas éveiket töltik a liberálisoknak tett szolgálataikért. Ők a liberális bürokrácia és média megbízottjai, nem a nemzeteiket képviselik. A jutalmát pedig mindenki megkapta, köztük a beszélő Tusk is, aki a Berlinnek tett szolgálataiért megkapta hőn áhított brüsszeli pozícióját. Hálából felmondja a kötelező leckét: NGO-k, liberális demokrácia, obligát putyinozás, antiszemitizmus, Ukrajna (az ukrán szabadságharcosok nácizmusa nem zavarja Tuskot).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138597

Ajánljuk még a témában