Tudósok: A jobboldali politikusok csinosabbak

2018. november 11. 22:24
Csinosabbak és jobban öltözöttek a jobboldali politikusok, mint a baloldaliak mind Európában, Amerikában és Ausztráliában is – írja egy tanulmány.

A tanulmány nem összefüggést, csak egybeesést vázol fel, de az Independent szerint magyarázat lehet, hogy akik jobban keresnek, azok jobban is öltöznek, egyben hajlamosabbak ellenezni a baloldali gazdaságpolitikákat.

Úgyszintén megemlítik, hogy a jól öltözött emberekkel jobban bánnak mások is, így azok igazságosabb helynek foghatják fel a világot, és minél jobban öltözött valaki, annál kevésbé egalitariánus.

Nekünk is van egy magyarázatunk: a baloldaliak, főleg fiatalon, hajlamosabbak slampossággal, hippiskedéssel, mosdatlansággal kifejezni lázadásukat. A jobboldaliak a hagyomány és rend iránti affinitásukkal viszont hajlamosabbak magukévá tenni az elegancia és jól öltözöttség eszményét.

A kutatók arra kérték a válaszadókat, hogy a finn parlamenti és önkormányzati választások jelöltjeit, az Európai Parlament képviselőit, az amerikai szenátusba pályázó jelölteket és kormányzókat, valamint ausztrál képviselőjelölteket pontozzanak fotók alapján egy öt fokozatú skálán. Az eredmények azt mutatták, hogy a jobboldali politikusok mindegyik kontinensen szebbnek bizonyultak.

A kutatók arra jutottak, hogy Amerikában például a republikánus választók jobban figyelembe veszik egy politikus megjelenését, mint a demokrata szavazók, de csak akkor van így, ha a szavazóknak nincs információjuk a jelöltről, és csak a megjelenése alapján kell dönteniük.

A Washington Post és a The Independent baloldali brit lap által összefoglalt kutatás eredetileg a Journal of Public Economics című lapban jelent meg két éve.

A képen az 1984-es születésű, republikánus Elise Stefanik látható, a washingtoni kongresszus legfiatalabb tagja.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülyeség, persze a jobboldali nők sokkal értelmesebbek.

A baloldal túlzásba viszi, mindenre kiterjeszti az egyenlőséget, végső soron az értéktelenség hatalmát szolgálja.

"az Independent szerint magyarázat lehet, hogy akik jobban keresnek, azok jobban is öltöznek"

ez marhasag, a politikusok a vilagon mindenutt hulyere keresik magukat, legyenek jobb vagy baloldaliak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés