Közösségi médiás kiállással tüntetne a CEU mellett az MSZP és a Párbeszéd

2018. november 9. 13:17
A CEU támogatói álljanak fel egy percre némán, vegyék ezt fel videóra és töltsék fel „Let's make a stand” hashtaggel a közösségi oldalakra, ezzel is mutatva, hogy komoly támogatása van a CEU-nak – ajánlja Mester Barnabás, az MSZP politikusa.

Az MSZP és a Párbeszéd a CEU melletti kiállásra bíztat a közösségi médiában.

Mester Barnabás, az MSZP EU-szakértője pénteken Budapesten, az egyetem V. kerületi székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, arra kérik azokat, akik nem tudnak felutazni a CEU melletti budapesti tüntetésekre, álljanak ki a saját eszközeikkel az egyetem mellett.

Álljanak fel egy percre némán például az egyetemi előadóteremben, vegyék ezt fel videóra és töltsék fel „Let's make a stand” hashtaggel a közösségi oldalakra, ezzel is mutatva, hogy komoly támogatása van a CEU-nak – magyarázta a december 1-jéig meghirdetett akciót.

Mester Barnabás szerint a CEU Magyarország egyik legsikeresebb oktatási intézménye, az egyetem ügye már régen nemcsak az oktatás szabadságáról szól, hanem az elnyomásról, az önkényről, a kontrollálatlan dúlásról és pusztításról, valamint a hatalommal való visszaélésről.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője közölte, az Orbán-kormány 2010-es megalakulása óta folyamatosan forrásokat von ki a felsőoktatásból, az MSZP-Párbeszéd szerint azonban ez a képzési forma nemcsak lehetőség, hanem törvényes joga minden magyar állampolgárnak.

Fontosnak tartják – mondta – , hogy minden magyar állampolgárnak ingyenes legyen az első diploma. Ugyanakkor kevesellte a kormány által kedden bejelentett ösztöndíjemelést.

Kaptak kérdést arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök reggeli rádióinterjújában azt mondta, blöff, hogy a CEU elmegy Magyarországról, mivel szerinte a magyarországi működésüknek minden törvényi feltétele megvan. Mester Barnabás szerint hiába mondja ezt a kormányfő, a CEU bizonytalanságban működik.

Ha Orbán Viktor holnap azzal kel fel, hogy a CEU-nak maradnia kell Magyarországon, akkor az egyetem itt fog maradni – fogalmazott, hangsúlyozva, kizárólag a miniszterelnökön múlik, maradhat-e az egyetem. Barabás Richárd közölte azt is, pártja feljelentést tesz közösség elleni uszítás miatt a Ripost című napilap pénteki, a hajléktalanokkal kapcsolatos címlapja miatt.

(MTI)

 

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Hazánk első számú libsikeltetőjének, az ELTE Társadalomtudományi Karának (TáTK) oktatói nem nyugszanak.

November 14-én „szolidaritási napot és információs sztrájkot” tartanak a kar oktatói, melynek apropója, hogy az állam nem támogatja tovább a társadalmi nemek tanulmánya, vagyis a gender szak indítását a felsőoktatásban."

https://888.hu/article-ha-akarod-ha-nem-az-elte-n-lenyomjak-a-torkodon-a-gender-szakot

Mennek a buborékba:-)))

A CEU amely egyenlő a magyarországi alapítványi Közép Európai Egyetemmel működik és megvan az akkreditációja.
Ami nem működik az a NY CEU, amely New York államban van bejegyezve és Magyarországon nincs meg az akkreditációja.

Mester Barnabás, az MSZP EU-szakértője milyen szakértő ha még ezt sem tudja?

Én arra emlékszem, hogy az MSZP-sek és a Szabad Demokraták szagértők. ;-)

Unom már, hogy folyton Gyuribá egyházáról szólnak a felsőoktatási hírek.

Gyuribá itthon nem adhat amerikai diplomát, pont. Ha ez neki nem tetszik, szépen eltakarodhat Bécsbe, ahol drágák az ingatlanok, viszont a szabadság szellője fúj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés