A balliberálisok szerint Sorosnak semmi köze a migráció segítéséhez

2018. november 9. 14:10

Jurák Kata
Magyar Idők

A balliberális média ismét gőzerőre kapcsolva próbálja meg elhitetni, hogy a névtelen bankkártyák a migránsok kezében fantazmagória csupán.

„A balliberális média ismét gőzerőre kapcsolva próbálja meg elhitetni, hogy a névtelen bankkártyák a migránsok kezében a »Habonyhoz köthető« Nova24.hu horvát hírportál fantazmagóriája csupán. Szerintük azt még senki sem bizonyította hitelt érdemlően, hogy Soros valóban migránshordákat szervez, ellenben a CEU kipaterolása veszélyes precedensül szolgálhat Európában.

Nézzük, miről is van szó.

Nem árt tudni, a 24.hu és hasonlóan független-objektív lapok által hivatkozott Libération kérdés-felelek rovatában megjelentekről – amelyben arra a kérdésre adnak választ, hogy vajon igaz-e, hogy az UNHCR, Soros és az EU hitelkártyát osztanak a bevándorlóknak, hogy európai útjukat finanszírozzák –, hogy annyira hiteles, mint mondjuk egy Amnesty-jelentés a menekültekkel szembeni embertelen bánásmódról a magyar tranzitzónában. A Libération arról ír ugyanis, hogy a CheckNews pontról pontra cáfolta a hírt. Itt megjegyezném, hogy arra a CheckNews-ra hivatkoznak, amelyik ugyanannak a tulajdonosnak a birtokában van, mint maga a Libération.

Nos, az általuk írt nagy tényfeltárás a következő: a bankkártyás fotó egy UNHCR tanulmányról származik. A GREECE CASH ALLIANCE bizonyos feltételek mellett lehetővé teszi a hitelkártyák megszerzését, tehát különböző feltételek mellett, kizárólag Görögországban használhatják azokat. Soros György pedig úgy került a történetbe, hogy 2017-ben aláírt egy 500 millió eurós megállapodást a MasterCarddal a bevándorlók segítésére. Hozzáteszik: a magyar származású milliárdos rendszeres célpontja szélsőjobboldali pletykáknak. Majd levonják a konzekvenciát: bonyolult Soros György közvetlen bekapcsolása az eseményekbe, annak ellenére, hogy a vállalat és a milliárdos számos jótékonysági akcióban vesznek részt a menekültek megsegítése érdekében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138369