Összefogás sose volt, akik hirdették se gondolták komolyan

2018. október 23. 09:52

Tálos Lőrinc
Reflektor

Az összefogás soha nem szólt semmi másról, mint arról, hogy a 2010 előtti kormányokhoz köthető politikai erők megőrizzék vezető pozíciójukat a baloldalon.

„Ön elhitte, hogy az összefogás az ellenzéki erőforrásainak csokorba gyűjtéséről szól és a Fidesz legyőzésének egyetlen lehetséges eszköze? Van egy rossz hírem: Önt csúnyán átbaszták.

Történt pedig, hogy Vágó Gábort kiutálták a korrupcióellenes összefogás nagyszínpadáról, méghozzá azért, mert egy közismert gyurcsányista magamutogató előre belengette, hogy belé fogja fojtani a szót, ha fel mer lépni a saját maga által alapított korrupcióellenes egyesület tüntetésén. Ha eddig nem volt világos, hogy az úgy nevezett összefogás soha nem szólt semmi másról, mint arról, hogy a 2010 előtti kormányokhoz köthető politikai erők megőrizzék vezető pozíciójukat a baloldalon, megosszák és/vagy megfojtsák mindazt, ami esetleg a helyükbe léphetne, akkor most már egészen biztosan az. 

Az összefogás mindig a kiszorításról szólt. Mindenki kiszorításáról, aki nem hajlandó elfogadni, hogy az ellenzék vezető ereje csak azokból állhat, akik 2010 előtt hatalmon voltak. Ezt – úgy látszik – már tagadni sem tagadják, nyíltan és vicsorogva támadnak, nem a hátuk mögé dugott késsel és mosolyogva.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137517

Ajánljuk még a témában