Megfélemlítési kísérlet

2018. október 20. 13:20

Demeter Márta
Facebook

Csak remélni lehet, hogy nem lesz gyakorlata a Honvédelmi Minisztériumnak, hogy személyes adatokkal és családi információkkal házal a nyilvánosság előtt.

„A Fidesz nyilatkozata újabb egyértelmű üzenet: ne merj kérdezni sem! Nem szól másról, mint megfélemlítési kísérlet, és az országgyűlési képviselőknek a kormány működését ellenőrző jogosítványainak további drasztikus szűkítését készítheti elő. Pont arról a szakpolitikai területről van szó ugyanis, amelyben a kormány több száz milliárd forintot készül elkölteni. Nyilván nem véletlen, hogy egyetlen kérdésemre sem válaszolnak, ami ezekkel a beszerzésekkel kapcsolatos.

A honvédelmi miniszter válaszként megküldött kommünikéje pedig az elmúlt napok jól ismert kormánypárti kommunikációs paneljeit ismétli. Többet ebből sem tudtunk meg a dologról. Amit az iratbetekintés során megismerhettem, indokolja a kérdésemet, amit fenntartok.

A kizárólag a Honvédelmi Minisztérium által a nyilvánosság elé citált személyek és családi kapcsolatok ügyében csak annyit jegyeznék meg, hogy a Honvédelmi Minisztérium súlyosan felelőtlen és szabályokat sért, ha bármikor is valóban a Magyar Honvédség hivatásos állományába tartozó személyről ad ki adatokat, és különösen igaz ez akkor, ha egy valóban hivatásos állományba tartozó személy családtagjaira vonatkozó információkat oszt meg minden indok nélkül a nyilvánossággal.

Csak remélni lehet, hogy nem lesz gyakorlata a Honvédelmi Minisztériumnak, hogy más által meg nem ismerhető személyes adatokkal és családi információkkal házal a nyilvánosság előtt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137438