Kilépés

Újabb tagok távoznak a Jobbikból

2018. október 16. 18:07

Volner János, Fülöp Erik és Apáti István is kilép a Jobbikból – közölte kedden Volner, a párt volt alelnöke.

Kilép a Jobbikból Volner János, a párt frakciójából másfél hete kizárt volt alelnöke; ezt a politikus kedden jelentette be újságíróknak. Közölte, a kizárása miatt a képviselőcsoportból távozó két képviselő közül Fülöp Erik már elhagyta a pártot, Apáti István pedig követni fogja példájukat.

Egy órával fegyelmi tárgyalásának kezdete előtt tartott sajtótájékoztatóján Volner János arról beszélt: ügyében „a Jobbik különböző vezetői már ki is hirdették az ítéletet; egy olyan koncepciós eljárásra készülnek, amelynek a végén engem a saját pártomból kizárnak”.

Ennek nincs egyéb oka, mint hogy nem támogatta és hevesen ellenezte hosszú ideje a Jobbik balratolódását, ellenezte azt, hogy egy magát liberális balközép pártnak valló LMP-vel a Jobbik szoros szövetségre lépjen – közölte, ugyancsak kiemelve, hogy nem értett egyet azzal sem, kikkel építsen külföldi kapcsolatokat a párt.

A lehetséges kilépésekről és a hogyan továbbról Dúró Dórát is megkérdeztük, a vele készült interjúnk ide kattintva elérthető.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137215