Százötven fős gigatüntetés a Kossuth téren

2018. október 16. 08:10

Apáti Bence
Magyar Idők

A múlt szombatra meghirdetett gigatüntetés és forradalom érdeklődés hiányában elmaradt.

„A múlt szombatra meghirdetett gigatüntetés és forradalom A nacionalizmus ellen egy egységes, demokratikus és szolidáris Európáért címmel érdeklődés hiányában elmaradt. A szervezők a meg nem jelent tömegekre tekintettel bizonytalan időre elhalasztották. Azért egy lelkes, ám szépkorú keménymag (pardon, kemény kisebbség) becsületből végigszenvedte/állta/hallgatta – a megfelelő szó aláhúzandó – az ötmilliós gigatüntetésnek indult, ám végül százötven fős szolid utcai összejövetellé zsugorodott valamit.

Hogy a vakítóan csillogó szemű és tiszta tekintetű fiatalok egészen pontosan miért nem mentek Orbánt buktatni és a jobboldal térnyerése ellen tüntetni, azt egyelőre nem sikerült kideríteni, de valószínűleg inkább valamelyik plázában nézhették meg az egyik hollywoodi szuperprodukció premierjét, esetleg kihasználván a jó időt, lekocsikáztak Füredre hattyúkat etetni, illetve a kedvesükkel sétálgatni, ahelyett, hogy jelenlétükkel emeljék a Heller Ágnes által meghirdetett utcai ellenállás színvonalát.

Mindenesetre minden jel arra mutat, hogy túlságosan elfoglaltak voltak. Megértjük őket.

A felszólalókat kevésbé. A szónokok egyébként a kevéssé ismert baloldali értelmiségiek közül kerültek ki. Csupa ismeretlen Zs kategóriás hőbörgött a szerény számú megjelent előtt. Nevük ugyan ismerősen csenghet a különböző petíciók alatt lázasan aláírókat keresőknek, de az az igazság, hogy elmúltak már azok a daliás idők, mikor Alföldi Róbert, Csákányi Eszter, Schilling Árpád és még jó pár ismert művész is megjelent és felszólalt a balliberális »örökaláírók« társaságában.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137180