Kiderítettük: a magyarok több mint háromnegyede egyetért a Sargentini-jelentéssel

2018. október 12. 12:03

Magyar Liberális Párt
OS-MTI

A Fidesz-KDNP nemcsak az Európai Unióban és az Európai Parlamentben, de a magyar társadalomban is kétharmados kisebbségbe került.

„Kiderítettük: A magyarok több mint háromnegyede egyetért a Sargentini-jelentéssel

A Magyar Liberális Párt közel egy hónapja, szeptember 13-án konzultációt kezdeményezett a Sargentini-jelentés legfontosabb állításaival kapcsolatban. A Liberálisok 40 kérdést tettek fel a konzultációt kitöltőknek, és több mint 1000 válasz érkezett be csak online. Bár a konzultációnk nem reprezentatív, az egyértelműen kiderült belőle, hogy a válaszadók döntő többsége elutasítja az Orbán-kormány politikáját, és legalább háromnegyede egyetért a Sargentini-jelentésben foglaltakkal. Ezt a következő számok bizonyítják:

1.      A kitöltők háromnegyede szerint a Fidesz jelentősen korlátozta az Alkotmánybíróság jogkörét.

2.      A válaszadók 80 százaléka szerint a 2018-as választáson az Orbán-kormány ellenséges és megfélemlítő kampánya nem hagyott teret a lényegi vitára és a közmédia híradásai egyértelműen a Fidesznek kedveztek.

3.      Szintén 80 százalék szerint jelentősen gyengült a jogállamiság ma Magyarországon.

4.      A megkérdezettek 90 százaléka szerint a képviselők vagyonnyilatkozatára vonatkozó szabályokat jelentősen szigorítani kellene, és 93 százalék szerint szankcionálni kellene a hibás vagyonnyilatkozatokat.

5.      A  válaszadók 85 százaléka szerint Tiborcz Istvánnak felelősséget kellene vállalnia az unió csalás elleni hivatala által felderített, korrupt lámpabeszerzési ügyekben.

6.      A válaszadók 80 százaléka szeretne Európai Ügyészséget.

A konzultáció eredménye alapján kijelenthetjük: a Fidesz-KDNP nemcsak az Európai Unióban és az Európai Parlamentben, de a magyar társadalomban is kétharmados kisebbségbe került. A felsorolt adatok részeredmények, a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel a Liberálisok folytatják a konzultációt, és a következő hetekben folyamatos standolással fogják terjeszteni azt. 

Kiadó: Magyar Liberális Párt”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/137002

Ajánljuk még a témában