Somorjai meglepetések

2018. október 3. 21:28

Polgár Hajnalka
Felvidék Ma

„Nem tud szlovákul? Nem szégyelli magát? Hol él maga? Mi nem vagyunk kötelesek magát magyarul kiszolgálni! Ha magyar kiszolgálást akar, költözzön Magyarországra! Ez itt Szlovákia!”

„Még egyszer átnéztem a vonatkozó jogszabályokat, ismételten megbizonyosodtam róla, hogy a weboldalon továbbra is szerepel a »Kommunikáció magyar nyelven« információ, aztán nagyot sóhajtva bekapcsoltam a hangrögzítőt, majd egy év után újra beléptem az OTP Banka Slovensko somorjai bankfiókjába… 

Emlékezetemben lepergett az egy évvel korábbi megalázó történet, amikor a magyar iskolát látogató felvidéki magyar gyermekemnek szánt, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével folyósított magyarországi iskolatámogatási hozzájárulást mentem felvenni a nevezett pénzintézetbe. Megborzongtam az emlékezetem paravánján megjelenő sovén fiatalember (aki a helyi bankfiók igazgatójaként mutatkozott be) akkori megnyilvánulásától (mely későbbi panasztételemet is kiváltotta) és elhangzott szavaitól:

»Nem tud szlovákul? Nem szégyelli magát? Hol él maga? Mi nem vagyunk kötelesek magát magyarul kiszolgálni! Ha magyar kiszolgálást akar, költözzön Magyarországra! Ez itt Szlovákia!«

Szóval, egy év után, mindenre felkészülten beléptem OTP Banka Slovensko somorjai fiókjának ajtaján, és (mint a mesében) köszöntem illendőképpen. Legnagyobb meglepetésemre a banktisztviselők magyarul viszonozták köszönésemet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136564

Ajánljuk még a témában