Az elzabrált pártvagyon

2018. szeptember 24. 06:53

Megyeri Dávid
Magyar Idők

Most kezdjük igazán megérteni, milyen pontos leírást adott annak idején Sztálin a kommunistákról.

„Most kezdjük igazán megérteni, milyen pontos leírást adott annak idején Joszif Visszarionovics Sztálin, amikor azt mondta, hogy a kommunisták különleges, nem közönséges anyagból vannak gyúrva. Hiszen mégiscsak különös, nem közönséges dolog, hogy még csak nem is kíván­csiak az utódpárt MSZP-nél arra, hová tűnt el az a sok-sok milliárdos vagyon, amellyel a rendszerváltás idején még rendelkeztek.

Az ok azon a tájékon keresendő, hogy a Hitlerrel 1939-ben paktumot is kötő, tehát első pragmatikus baloldaliként is aposztrofálható generalisszimusz ezáltal az »übermensch« szovjet mozgalmi megfelelőjének a definícióját is körülírta. Az utódok ugyanis magukra nézve más, kivételes szabályokat, morális normákat követelnek meg, mint a nem haladó, vagyis közönséges halandókra – és ez mai ügymenetükben, cselekedeteikben is tetten érhető.

Például abban, hogy még házon belül sem firtatják, mi lett a sorsa a rengeteg pénznek, amit harminc év alatt eltapsoltak. Ennek csak egy magyarázata lehet: ők pontosan tudják, hogy milyen zsebekben landoltak, kiket gazdagítottak a horribilis összegek. Természetesen a saját mindenkori vezetőiket, különböző szintű kádereiket. Ergo: folyamatosan lopták meg a saját pártjukat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136047