Lakájok ideje

2018. szeptember 21. 08:58

Vásárhelyi Mária
Népszava

A Sajtókamara megalakítása lesz a kegyelemdöfés a hazai sajtószabadság számára.

„Amikor azonban a szakmai kamarát a hatalom alapítja meg, szervezi és nevezi ki vezető tisztségviselőit, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ez az intézmény éppen az eredetivel ellentétes céllal jön létre; nevezetesen egy szakma politikai és gazdasági gyarmatosításának céljából. 

A kormány famulusai által szervezett és irányított kamara éppen annyira lesz az újságírók szakmai, érdekvédelmi szervezete, ahogyan a magánnyugdíj-pénztárak felszámolásával »megvédték a nyugdíjakat«, ahogyan a »szeretetteljes szegregációval« segítik a roma gyerekek oktatási integrációját, vagy ahogyan a minden másként gondolkodót kirekesztő nemzeti együttműködés rendszerében egyesítik a nemzetet.

(...)

A Sajtókamara megalakítása lesz a kegyelemdöfés a hazai sajtószabadság számára. Miután a Fidesz-kormány gyarmatosította a közpénzekből finanszírozott médiumokat, felvásárolta vagy ellehetetlenítette a jelentősebb független orgánumot, uralma alá vonta a sajtópiac 80 százalékát, most az újságíró társadalom felülről irányított, hatalmi szempontok szerinti kontraszelektálásával azokat is megpróbálja eltüntetni a színről, akik eddig nem voltak hajlandóak a sajtólakájok kenyerét enni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135949

Ajánljuk még a témában